MónTerrassa
ERC vol fer un nou hospital per a Sant Cugat i Rubí dirigit des de Terrassa
  • CA
Juli Fernández, exalcalde de Sabadell, amb Marcel Marsal i Isaac Albert
Juli Fernández, exalcalde de Sabadell, amb Marçal Llimona i Isaac Albert | ERC

!--akiadsense-->

El candidat d’Esquerra Republicana pel Vallès Occidental, Juli Fernández, ha estat aquest dimarts a Terrassa, acompanyat pel tinent d’alcalde Issac Albert. L’acció, dins de la campanya electoral per al 14F, ha consistit en una visita a les obres de construcció del futur CAP de Can Roca de Terrassa, un projecte que des dels republicans consideren “necessari” i que ha de permetre descongestionar prop de 7.000 pacients dels CAPs Rambla i Oest.

En l’acte, Fernández ha fet però un anunci: la projecció d’un nou hospital per Sant Cugat i Rubí, “que atengui situacions de complexitat baixa i mitjana, i que depengui del Consorci Sanitari de Terrassa per redefinir el mapa sanitari i donar una resposta de proximitat als municipis”. El compromís dels republicans d’un nou recurs hospitalari pel Vallès Occidental sud-oest contempla unes “urgències, proves diagnòstiques d’imatge, consultes externes d’especialitats i cirurgia ambulatòria”, pel qual s’aproparà el servei als veïns de Sant Cugat i Rubí, alhora que es descongestiona l’atenció hospitalària i es reforça el paper central de Terrassa i el CST en el territori.

El primer tinent d’alcalde de Terrassa, Isaac Albert, ha posat en valor el pla de l’actual conselleria per enfortir i transformar l’atenció primària amb 300 milions que permetin incrementar el seu personal en un 17 per cent i dotar-lo de més recursos davant la Covid19, però també de més perfils especialitzats (especialistes de salut mental, nutricionistes o treballadors social…). I és que la formació se situa com a objectiu governar a la Generalitat per portar la sanitat pública cap un model de treball comunitari i atenció integral. Segons Fernandez “Treballem per una salut que estigui al costat de les persones, que tingui en compte l’entorn i la proximitat amb la ciutadania.”

Per la seva banda, Albert ha explicat que el futur CAP Can Roca té projectats espais de consultes polivalens, de serveis socials o formació i educació sanitària que poden ajudar a avançar en aquest model. També ha reblat que “això no exclou que cal un esforç per obrir tan aviat com sigui possible els dos Centres d’Urgències d’Atenció Primària previstos a la ciutat i definir un mapa sociosanitari que respongui a les necessitats detectades des del municipi”. En aquest sentit, Isaac Albert, ha destacat el “treball de col·laboració” que s’ha desenvolupat entre Ajuntament i Generalitat durant la pandèmia per millorar la sanitat pública a la ciutat.

Construcció del CAP Can Roca de Terrassa
Construcció del CAP Can Roca de Terrassa | ERC

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa