MónTerrassa
ERC vol invertir 1.000 milions anuals per ampliar el parc d’habitatge públic de lloguer
  • CA
Juli Fernández, (al mig), parlant amb dos veïns i acompanyat per Xavi Corbera, portaveu d'ERC a Rubí
Juli Fernández, (al mig), parlant amb dos veïns i acompanyat per Xavi Corbera, portaveu d’ERC a Rubí | ERC

!--akiadsense-->

L’exalcalde de Sabadell, actual delegat del govern a la regió metropolitana i candidat número 17 d’Esquerra Republicana per Barcelona, Juli Fernàndez, ha presentat a Rubí les propostes de la formació en matèria d’habitatge. ERC vol impulsar-hi l’accés equiparant-ne les polítiques públiques a les dels principals referents europeus i incrementant-ne el pressupost fins a assolir 1.000 milions d’euros anuals, el 0,4% del PIB. Fernàndez ha estat acompanyta del portaveu del grup municipal, Xavi Corbera, i la regidora republicana Sandra Casas, i ha visitat l’espai cultural Francesc Alujas, seu de la formació al municipi.

Esquerra es compromet “a bastir grans consensos polítics i canvis legislatius” necessaris per tendir a la garantia d’accés universal a l’habitatge. En aquest sentit, formularà com a llei el decret contra desnonaments tombat pel Tribunal Constitucional espanyol. Juli Fernàndez ha dit: “El dret a l’habitatge és un dret que hem de poder garantir. És un dret bàsic per garantir molts altres drets: per garantir el dret al treball, per garantir el dret a la vida… I, en aquests moments, aquest dret bàsic és en mans d’un mercat que el que fa és que l’accés a l’habitatge sigui gairebé impossible. Al nostre programa electoral, ens comprometem a aplicar uns 1.000 milions d’euros en recursos per a habitatge que ens permetin arribar a unes quotes de parc d’habitatge públic de lloguer equiparables al 15% del nombre d’habitatges que tenim al nostre país. Perquè creiem que, d’aquesta manera, podrem incidir en el mercat i garantir als nostres joves i a tota la gent del nostre país tenir un accés a aquest dret bàsic i fonamental”.

Fernàndez ha afegit: “Una altra mesura que ens plantegem durant aquesta propera legislatura és l’aprovació de la llei d’arrendaments urbans de Catalunya perquè nosaltres volem tenir tots els mecanismes i totes les eines per poder regular els lloguers, com hem fet amb el decret llei, que ha estat tombat pel Tribunal Constitucional espanyol, de limitació de preu de lloguers. Nosaltres amb aquesta llei el que pretenem és tornar a tenir un instrument que ens permeti facilitar que la nostra gent, que els nostres veïns puguin tenir un habitatge digne i en unes condicions que siguin assumibles per a tothom. No deixarem mai de defensar els drets i el benestar de la nostra gent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa