MónTerrassa
ERC reclama més celeritat per revertir la segregació escolar a Terrassa
Carles Caballero i Isaac Albert presentant les mocions de juny | ERC-MES

!--akiadsense-->

Gairebé un any després que el Síndic de Greuges constatés el problema de la segregació escolar a Terrassa, ERC-MES creu que ha arribat el moment de començar a definir i apostar per polítiques concretes per “començar a dibuixar un projecte educatiu de ciutat”. El grup municipal lamenta que fins a la primavera de 2018 no estarà fet l’informe que es va aprovar en el plenari del juliol de 2016 i en el qual es detallarà la situació real de la ciutat.

Un temps que consideren “excessiu” i per això, portaran al plenari d’aquest dijous una proposta de resolució en què s’insta a la Generalitat que “analitzi, centre a centre, si els recursos assignats són suficients per abordar la realitat amb la qual treballen”. En la mateixa moció, també es demana al Consitori que situï la regidoria d’educació en “un lloc transversal i creï una Comissió política que treballi permanentment aquest àmbit”.

El grup municipal també defensa una “aposta clara cap a projectes concrets com els Instituts Escola, apostant per estendre a tota l’educació obligatòria el projecte d’aquells centres que, per la seva tasca i situació, poden ajudar a posar valor a l’escola pública a tota la ciutat alhora que ajuden a revertir la segregació i el fracàs escolar“. ERC presenta un projecte on es planteja la creació de tres nous instituts escola, un per cada àrea d’escolarització, per la seva entrada en funcionament abans del curs 2019-2020.

La proposta dels republicans també reclama més implicació dels centres concertats del seu rol de servei públic a l’hora d’assumir alumnat amb NEE o, per exemple, analitzar les possibilitats de futur d’aquells centres de secundària “estigmatitzats” per replantejar-ne amb profunditat el seu futur. La iniciativa també inclou la voluntat de treballar amb l’entorn, recuperant i prioritzant el projecte de Patis Oberts a tots els districtes, per fer d’aquest programa un àmbit d’actuació amb l’entorn alhora que permetin treballar el concepte d’educació a temps complet.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jian a juny 26, 2017 | 15:06
    Jian juny 26, 2017 | 15:06
    Doncs el tema d'Educació és molt potent, celebro que tinguem algú a l'oposició amb ganes de treballar, perquè el govern... Que arribi ja el 2019.

Nou comentari

Comparteix