MónTerrassa
ERC rebutja instal·lar càmares de videovigilància en els “punts calents” de Terrassa

El grup municipal d’Esquerra Republicana rebutja centrar el debat contra l’incivisme a la ciutat només en la seguretat i considera que cal fer valdre els projectes socials i educatius del govern contra l’exclusió i la degradació dels barris. «No hi ha cap càmera capaç de refredar un punt calent». Amb aquestes paraules, el portaveu del grup municipal d’ERC-Mes i primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, s’ha volgut desmarcar de l’opció d’instal·lar càmeres de videovigilància en indrets amb un major nombre d’actuacions policials per “aturar un suposat increment de la delinqüència en algunes zones de la ciutat”.

Des de l’agrupació local afirmen que “l’aparició seguida de diversos vídeos en xarxes socials d’incidents a la nostra ciutat, seguida del tractament sensacionalista realitzat per mitjans d’àmbit estatal, ha desembocat, en la construcció d’un relat absolutament catastròfic sobre problemes socials, de pobresa i exclusió a la nostra ciutat, que ja existien i sobre els quals s’està treballant molt més enllà de l’àmbit de la seguretat”. Des d’ERC es valora positivament la tasca desenvolupada des del govern municipal, conjuntament amb la Conselleria d’Interior, per tal de millorar la coordinació en matèria de seguretat i cobrir la mancança històrica d’efectius que té Terrassa: “Des de l’Ajuntament també estem incrementant i regularitzant la plantilla municipal aquest mandat. Ara, vendre aquesta acció indispensable com a resposta a incidents concrets i optar per càmeres de seguretat als carrers com a solució màgica, és crear falses expectatives sobre un problema de fons”.

Com a part del govern de la ciutat, Esquerra Republicana, creu necessari deixar clar que les càmeres en l’espai públic són una opció, ara per ara, “innecessària i inefectiva” i que, de situar-se, han de circumscriure’s a protocols d’ús estricte. Davant un increment de notícies negatives, pel primer tinent d’alcalde, cal una “acció decidida” per fer valdre totes les accions que des de serveis socials i educació de l’Ajuntament s’estan realitzant en aquests entorns: “En els darrers dos anys, Ca n’Anglada ha guanyat un institut-escola, els seus alumnes comencen a tenir accés a activitats extraescolars de qualitat gràcies al passaport Edunauta i el barri és l’embrió d’uns plans educatius d’entorn que acabarem implementant amb més de mig milió d’euros a diferents zones de la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa