MónTerrassa
ERC obre un nou debat sobre els plans d’inclusió social a Terrassa
  • CA
Josep Villagrasa i Isaac Albert, d’ERC-MES | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Volem posar les polítiques d’inclusió social sobre la taula i obrir un nou debat a la ciutat”, ha manifestat el portaveu del grup municipal d’ERC-MES a Terrassa, Isaac Albert. Amb aquest pretext, i amb la voluntat de “reactivar el Pla Local d’Inclusió Social de Terrassa i aportar una visió àmplia i transversal” es durà a terme aquest dissabte, dia 14, a la Masia Freixa una jornada amb experts i tècnics sota el lema Els plans d’inclusió social, una dècada després. La inscripció, gratuïta, es pot fer enviant un mail a [email protected]

En aquesta jornada, que s’iniciarà a dos quarts de deu del matí i finalitzarà a les dues del migdia, es podrà conèixer de primera mà l’evolució d’aquestes polítiques i algunes experiències d’èxit que “poden enriquir la nostra perspectiva de cara al futur”. Pretén ser un espai de trobada “obert i transversal” en què també les entitats de Terrassa puguin participar-hi i es facin amb “noves eines i plantejaments per tal de plasmar els seus coneixements del territori”, ha ressaltat Albert.

“Des d’ERC creiem necessari aquesta jornada de reflexió, perquè cal anar més enllà de la gestió del dia a dia de les polítiques socials, fer un pas més i apostar també per polítiques proactives, de transformació de la realitat”, ha matisat el portaveu republicà. Subratlla que des de l’equip de govern de Terrassa hi ha hagut “bona predisposició” per reactivar el document del Pla d’Inclusió de 2016 i per posar-se a treballar amb les entitats de la ciutat per realitzar un mapa de recursos inclusius, veure quines accions i mesures cal prendre i fer-ho. “És cert que de la partida pressupostària de 2016 per dur a terme determinades accions no totes s’han executat però creiem que ara tornarem a treballar-hi”.

Programa jornada

09:30h – Inscripció i entrada

10:00h – Benvinguda i emmarcament de la jornada. Isaac Albert, Portaveu Grup Municipal ERC-MES

10:30h – La innovació social, nou paradigma? Jordi Gusi, gerent d’ECAS i soci de Tandem Social

Presentació d’experiències

11:00h, El model housing first. Joan Uribe, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials

11:30h, El projecte Vives Emplea Sant Boi. Luis Muñoz, coordinador de projecte.

12:00h, El Pla Estratègic d’Acció Social de Sabadell. Gabriel Fernàndez, regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell.

12:30h Pausa cafè.

Taula rodona: Els plans d’inclusió com a eina de transformació social

13:00h –

  • Tomàs Gamarra – Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés
  • Clàudia Vallvé – Xarxa Consultors. Especialista en tècniques d’investigació social i qualitatives.

Modera:

  • Carles Feiner, sociòleg, excoordinador de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Terrassa.

14:00h – Cloenda – Josep Maria Terricabras, Eurodiputat Esquerra Republicana de Catalunya

14:30h – Finalització de la jornada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa