MónTerrassa
ERC-MES suca pa a la picabaralla PSC-TeC pel menjar escolar
  • CA
Isaac Albert i Carme Labòria, en el ple municipal | Lorena Pinilla

!--akiadsense-->

El grup municipal d’ERC-Mes mostra “la seva estupefacció sobre com una proposta per la creació d’un observatori per la contractació a l’Ajuntament acaba esdevenint en un xoc mediàtic entre el Partit Socialista i Terrassa en Comú respecte un tema tan sensible com la prestació del servei de menjadors a les escoles públiques de Terrassa“. Un xoc que des d’Esquerra Republicana s’entén com la voluntat de tensar el debat polític “a costa de temes sensibles amb finalitats més electoralistes que de solucionar temes claus per la ciutat”.

Segons el portaveu del grup municipal d’ERC-MES “és difícil d’entendre que dos partits que fa dos mesos van presentar una Comissió Estratègica de ciutat bilateral per parlar del futur de Terrassa ara ens portin a aquest debat públic: Tenim una proposta, que no és nova però si necessària, per plantejar-nos els serveis que ofereix l’Ajuntament. I com acaba el debat públic: parlant sobre si es passa gana a l’escola, que és un tema prou greu com per a no fer-ne populisme.”

ERC-MES afirma que l’any 2015, davant la concessió del servei de menjadors a l’actual concessionària, es va crear un bloc conjunt amb CUP i TeC per frenar una concessió a una proposta “que es veia com a temerària i on ja qüestionàvem que el servei es pogués oferir amb garanties. Des d’aleshores, el qüestionament de l’empresa per la situació contractual del seu personal ja s’ha fet escoltar al ple en nombroses ocasions i s’ha aprovat al plenari via proposta la necessitat d’incrementar el control i d’estudiar una gestió directa futura”.

“Quan parlem de “passar gana” als menjadors escolars, però, es passa a un estadi més greu d’acusacions on la política no pot agafar la denúncia per fer-ne espectacle a risc de posar en qüestió la qualitat dels serveis a l’escola pública. Aquí toca treballar seriosament i de forma directa per solucionar el problema”.

Des d’ERC-MES es demana a Terrassa en Comú que de tenir constància d’una limitació de les racions als menjadors “o servir menús deplorables el que cal és ajudar a convertir aquests casos en denúncies efectives: Si t’arriba un cas d’aquests, has d’ajudar a la família, cercar el suport de l’AMPA, veure la situació del centre i fer actuar l’Ajuntament.”

ERC-MES dona suport “a voler solucionar qualsevol mala pràctica i s’entén que hi ha voluntat de solucionar un problema greu però, convertir-ho en titular de primer moment ens porta a fer soroll i que, en el millor dels casos, es tapi el problema per part de l’empresa temporalment fins a esquivar l’enrenou”.

El grup municipal es veu positivament qualsevol plantejament que permeti revisar les contractacions a futur. Per Isaac Albert: “Estem efectivament en un canvi de cicle. La cessió de serveis per la gestió indirecta està actualment en un punt on sovint et trobes en guerres de grans empreses que t’acaben portant sovint als tribunals. Recuperar el govern d’aquests serveis comença a ser un plantejament que permet no només abordar els problemes del dia a dia immediatament, sinó que t’evita quedar en mans de demandes, multinacionals i jutjats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa