MónTerrassa
Una enquesta dona el triomf a Jordi Ballart a Terrassa en les municipals
  • CA

Un enquesta dona el triomf a les eleccions municipals del maig de 2023 a Tot per Terrassa, la formació que encapçala l’actual alcalde, Jordi Ballart. Les dades han estat demanades i difoses pel diari Crónica Global.

Quins són els resultats? Tot per Terrassa assoliria el 27,1 per cent dels vots emesos, el que li comportaria un total de nou regidors. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) se situaria com a segona força a la sala de plens del Raval de Montserrat de Terrassa, tal com va passar fa tres anys en els últims comicis (22,7). En tercer lloc, apareix, com el 2019, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb 6 (17,3). Sorpresa en la quarta plaça, que és pel Partit Popular de Catalunya (PPC), mentre que la cinquena l’obté Junts per Catalunya, en els dos casos amb dos regidors, i un 7,5 i un 7,3. Fins aquí els partits polítics que aconseguirien representació. Els líders de tots els partits, dones, llevat del de Tot.

Jordi Ballart podria repetir el pacte amb ERC que li ha permès gaudir de l’alcaldia

Amb aquests resultats, Jordi Ballart podria repetir el pacte amb ERC que li ha permès gaudir de l’alcaldia. Un pacte que, hores d’ara, sembla molt consolidat i que ha funcionat sense fisures. El PSC romandria a l’oposició. Tanmateix, aquest cop s’obre la porta a una altra possibilitat de govern: socialistes i republicans sumem 14, la xifra màgica , la majoria absoluta a una sala de plens de 27 representats. En el passat ja va existir, amb la qual cosa cal tenir-la present. La resta de combinacions semblen totalment descartables, tot i que els números permeten jugar amb acords estranys. Donen Tot per Terrassa i PSC (17); no TxT, Junts i PP (13); sí PSC, ERC, Junts i PP (18); sí PSC, ERC i Junts (16); sí PSC, ERCi PP (16); no Tot, Junts i PP (13).

Ciutadans desapareix del mapa

No entren al Consistori En Comú Podem (4,7 per cent dels vots, a una passa de fer-ho, el que canviaria el repartiment si finalment entressin), la CUP (3,8); Vox (3,3) i altres forces menors. El fet més destacat és la desaparició de Ciutadans (Cs), que es quedarien com a novena força (2,3). Els vots dels taronja anirien, bàsicament, al PP, que tornaria a la sala, aquest cop amb Marta Giménez Arcusa al capdavant.

Entre el 15 de maig i el 12 de juliol

El panell electoral ha estat elaborat entre el 15 de maig i el 12 de juliol. Es basa en una mostra de 752 respostes entre la població amb dret a vot a Terrassa. El marge d’error és de tres punts i s’ha realitzat mitjançant entrevistes en línia amb un qüestionari intel·ligent i estructurat, escriu Crónica Global. ElectoPanel, estimació electoral d’Electomanía.es, acostuma a aproximar-se als resultats reals dels comicis.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juliol 25, 2022 | 21:04
    Ricard juliol 25, 2022 | 21:04
    Que bé. No caldrà anar a votar.
  2. Icona del comentari de: Terrassenc a mort a setembre 15, 2022 | 02:03
    Terrassenc a mort setembre 15, 2022 | 02:03
    Molt be que el govern TxT-ERC es reforci a veure si aconseguim que a la diputació hi hagi un govern ERC-Comuns-TxT, m’agradaria molt veure una diputació aixi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa