MónTerrassa
Les eleccions al Congrés i al Senat en xifres, amb 13 victòries del PSC

Terrassencs i terrassenques han parlat a les urnes. I en les eleccions espanyoles d’aquest diumenge 23 de juliol de 2023 han votat majoritàriament Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Res de l’altre món a la capital del Vallès Occidental. El resultat és el que més s’ha repetit des dels inicis de la democràcia. Només hi ha hagut tres moments excepcionals on s’ha trencat la tradició, el 1977, el 2015 i el 2016. I sempre amb unes sigles que més o menys responen al mateix, tot i l’evolució de la formació: Partit Comunista d’Espanya en els primers comicis en llibertat després del Franquisme i en Comú Podem els altres dos cops.

Així han viscut la nit electoral el PSC i el PP a Terrassa | Cristóbal Castro

Els números deixen molt clar que Terrassa, quan vota en clau d’eleccions espanyoles, és d’esquerres, sense escletxes. I el PSC-PSOE n’ha guanyat tretze de setze. Sí que és cert que enguany ha arrasat. I si voleu més informació podeu fer clic aquí. També en podeu llegir una opinió en aquest article del director de Món Terrassa. Els resultats van desfermar l’eufòria a la seu del PSC a la Rasa, i el seu primer secretari, Alfredo Vega, va fer una anàlisi dels resultats, en clau local, catalana i espanyola.

La nova evolució de l’esquerra, ara Sumar En Comú Podem, ha tornat a reeixir, i ocupa un espectacular segon lloc del podi, amb un tercer calaix al qual, per primer cop, puja el Partit Popular. L’independentisme cau en picat, Vox continua a Terrassa la tendència a l’alça i les altres formacions ja queden molt lluny en vots, inclosos la CUP i el PACMA.

De la mateixa manera que al Congrés, al Senat el PSC arrasa.

Viu les eleccions foto a foto/Cristóbal Castro

Fotogaleries i notícies del dia de les eleccions

FOTOGALERIA Viu les eleccions a Terrassa foto a foto

La participació es desploma més de 17 punts a Matadepera

La participació s’enfonsa vuit punts fins al 50% a les 18h a Terrassa

FOTOGALERIA | Jornada electoral al Casal de Gent Gran Sant Pere Nord de Terrassa

FOTOGALERIA | Veïns i veïnes voten al Casal Cívic Pla de Bonaire el 23J

FOTOGALERIA | Arrenca sense incidències la jornada d’eleccions generals als col·legis de Terrassa

Així han viscut la nit electoral el PSC i el PP a Terrassa | Cristóbal Castro

Resultats de les setze eleccions espanyoles

SENAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa