MónTerrassa
Eleccions, el 20 de desembre, contra el 155
  • CA

imatge govern eleccions o 155

Diputats de Junts pel Sí abandonen el Palau de la Generalitat | QUICO SALLÉS

Hi ha garanties d’evitar l’aplicació del 155 a canvi d’unes eleccions que serien convocades i organitzades des de la Generalitat amb data 20 de desembre, sense la intervenció de l’Estat via article 155. Així ho ha comunicat el propi president a Govern i diputats, inclosos els adscrits a ERC, que han abandonat la reunió amb cares llargues. Fonts dels participants a la reunió, -molts entre plors- han detallat que Puigdemont els ha confessat que no es donaven les circumstàncies per fer una aplicació efectiva del mandat de l’1 d’Octubre i que l’ofensiva de l’Estat tenia la intenció d’arrabassar l’autogovern català.

Davant d’aquesta situació, la seva proposta ha estat la convocatòria d’eleccions acordada amb l’Estat a canvi de no aplicar el 155. Una decisió que contradiu de ple, l’acordat ahir en la reunió de grup de Junts pel Sí, que apostaven per declarar la “independència i resistir”. El president compareixerà un cop les executives dels partits es reuneixin, començaran a partir de dos quarts d’una del migdia, perquè sospesin i valorin la proposta, i es prengui una decisió definitiva.

Molts dels diputats no amagaven un sentiment de frustració, ràbia i pena en saber la decisió del president. “No ha servit de res el que hem explicat a la gent”, apuntava un dels diputats. “Ens han venut”, assegurava un altre en confidències amb el El Món. “No sabíem la resposta de l’Estat?”, es preguntava un dels altres protagonistes de JxSí. Com a primer efecte col·lateral de laproposta del president ja es compta el trencament de Junts pel Sí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa