MónTerrassa
El Vallès debatrà sobre la gestió dels serveis públics
  • CA

En la sessió del Consell d’alcaldes i alcaldesses s’ha acordat impulsar un debat sobre el model de gestió dels serveis públics a l’administració local valorant la possibilitat de la internalització de serveis i de la mancomunació d’aquests entre diferents municipis. Es vol sempre buscar la màxima eficiència dels serveis i dels recursos públics, la transparència en la despesa i tenint en compte les condicions laborals dels treballadors i treballadores que estan prestant aquests serveis.

L’alcalde de Terrassa ha assegurat que “volem obrir un debat sobre la internalització de serveis, posar en crisi i qüestionar les formes de gestió que tenim establertes, per assegurar que sempre oferirem a la ciutadania la millor opció, la més eficient, transparent i de més qualitat, la que millor preservi la titularitat pública irrenunciable dels serveis. Debatrem per trobar fórmules innovadores, creatives, que permetin servir millor els interessos de la ciutadania i enfortir el sector públic”.

De fet, al Vallès Occidental existeixen ja exemples de municipis que estan treballant per la internalització de serveis per tal de garantir l’accés universal als mateixos i exercir-ne un control públic i transparent. Aquest és el cas de la ciutat de Terrassa, que presta el servei de la funerària mitjançant una empresa pública. Ara aquesta ciutat també es troba immersa en el debat sobre el futur de la gestió del servei d’abastament d’aigua, valorant la possibilitat que l’Ajuntament n’assumeixi la gestió directa, arran de la fi del contracte de concessió amb l’empresa Mina d’Aigües de Terrassa, a finals de 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa