MónTerrassa
El ple de Terrassa votarà dijous si col·labora amb el referèndum
  • CA

El ple municipal de l’Ajuntament de Terrassa votarà aquest dijous si col·labora o no amb el referèndum de l’1 d’octubre. El PP ha presentat una proposta de resolució en la que demana al consistori que rebutgi la cessió de “mitjans materials i personal municipal”, així com la sortida de l’Ajuntament de l’Associació de Municipis per la independència (AMI). La composició del ple, de majoria sobiranista, fa pensar que la moció no prosperarà, però tot i això el debat obligarà l’alcalde, Jordi Ballart (PSC), a posicionar-se obertament sobre la cessió d’espais municipals. Ballart ja ha manifestat en diverses ocasions que no posarà obstacles perquè la gent pugui votar, però no ha especificat si està disposat a col·laborar-hi.

“No sóc ningú per prohibir el dret a vot”, va piular dies enrere Jordi Ballart, que s’ha erigit com l’alcalde del PSC més benvolent amb la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre: “A Terrassa no serà l’alcalde qui impedeixi el vot dels terrassencs”, deia en un altre comentari a les xarxes socials.

Tot i això, el pròxim dijous, al ple, s’haurà de posicionar obertament sobre quin serà el grau d’implicació de l’Ajuntament en l’1-O. La proposta que el PP porta a votació li recorda que també el PSC rebutja la celebració del referèndum i demana que l’Ajuntament es comprometi a complir la legalitat espanyola.

Un dels punts de l’acord que se sotmet a votació reclama “no donar suport, així com tampoc proporcionar mitjans materials ni personals municipals el dia 1 d’octubre, en relació a la celebració del referèndum il·legal que es pretén celebrar”. La proposta també reclama que l’Ajuntament abandoni l’AMI “de forma immediata”. El text del PP proposa que Ballart signi tota la documentació que sigui necessària per donar compliment a aquests acords.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa