MónTerrassa
El Ple de Dones aprova crear Punts Lila als barris i organitzar formacions sobre violència masclista

Aquest divendres, s’ha celebrat el Ple de Dones. En el marc de la preparació, es van convocar tres sessions de treball per analitzar i debatre les actuacions a dur a terme en l’àmbit de la detecció de les violències masclistes i l’atenció a les dones que la pateixen, un dels eixos que s’havien posat com a punt de partida a tractar. Les sessions van comptar amb representants de diverses entitats, col·lectius i grups municipals: Prou Barreres, Casal de la Dona, Dones amb iniciativa de Can Palet, ACORD (Àngels Ruiz), AIDE (Associació d’Intervenció en Drogodependències), Dones musulmanes, Associació Prohabitatge, Amunt Dona, AV Les Fonts, AV Ca N’Aurell, Creu Roja Terrassa, Dones Bahà’ís, TEC, ERC-Assemblea de Dones d’ERC Terrassa, PSC, Ciutadans, Tot x Terrassa i Junts x Terrassa.

Totes les entitats i grups polítics municipals comparteixen que les violències masclistes són l’expressió més punyent de la desigualtat estructural de gènere i tenen com a objectiu perpetuar-la i mantenir el sistema patriarcal vigent. La proposta de resolució que ha estat aprovada en el ple municipal extraordinari presenta els següents acords:

Primer.- Crear un espai virtual on ubicar de manera visible i àgil tots els recursos per a l’abordatge de les violències masclistes a la ciutat, recollint tota la informació dels serveis que es presten tant des de les administracions públiques com des de les entitats de la ciutat.

Segon.- Estudiar la creació de Punts Lila gestionats per les entitats feministes als barris, que facilitaran la informació a les dones en relació a les violències masclistes i faran la derivació als serveis especialitzats.

Tercer.- Organitzar, de manera continuada, actuacions formatives en matèria d’igualtat, micromasclismes i violències masclistes adreçades a les entitats i associacions generalistes -cíviques, veïnals, culturals, esportives, comercials….- perquè esdevinguin agents de detecció i derivació als serveis especialitzats.

Quart.- Elaborar un estudi sobre les necessitats específiques de les dones terrassenques amb capacitats diverses en relació a les violències masclistes.

Cinquè.- Donar suport i col·laborar en el desplegament del projecte Escoles Lliure de Violència del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Sisè.- Instar el Departament d’Educació per a què els centres educatius reforcin el model de coeducació als centres, amb més eines i formacions al professorat, i l’estenguin als espais d’educació no formal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa