MónTerrassa
El ple aprova les línies estratègiques del servei d’abastament d’aigua
  • CA

El ple ordinari d’abril ha aprovat aquest matí el document que estableix les línies estratègiques del servei d’abastament d’aigua de Terrassa per iniciar, així, el seu procés de consolidació. Aquest document identifica els elements més determinants que poden condicionar el seu futur, tant en el règim transitori en el que actualment encara ens trobem, com el full de ruta per als propers anys.

L’estudi defineix el sistema de relacions entre l’Ajuntament i el seu operador Taigua, així com el règim de participació ciutadana a través de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT). Aquest recull les línies d’actuació a seguir per dissenyar un pla d’inversions que, entre altres aspectes, contribueixi a modernitzar el servei, millorar el gust de l’aigua i fer més eficient la xarxa de distribució. També defineix la política tarifària per donar resposta a les polítiques socials i ambientals, com també prendre decisions sobre la futura seu de Taigua i sobre els recursos humans i tecnològics que caldria implementar.


El document inicial va ser elaborat per l’expert en l’àmbit de la gestió pública de l’aigua, Joan Gaya, que va assessorar l’Ajuntament entre 2015 i 2018 per tirar endavant la creació de l’Entitat Pública Empresarial Local (EPEL) Taigua. Aquest primer informe va ser presentat al Consell d’Administració de Taigua i davant del Plenari de l’Observatori de l’Aigua (OAT). El redactat final incorpora aportacions fetes per l’OAT i ha estat consensuat pel servei de Medi Ambient de l’Ajuntament i Taigua.

L’objectiu final és construir una empresa que pugui ser un model per altres municipis, tenint en compte les singularitats del servei, així com les relacions amb les persones abonades, amb l’entorn territorial i la xarxa regional, entre d’altres aspectes. D’altra banda, en el transcurs de la sessió també s’ha aprovat nomenar a Juan Cano Ortiz com a nou representant de les persones usuàries del servei en el consell d’administració de Taigua, tal com marquen els estatuts de l’entitat, Terrassa Cicle de l’Aigua (EPEL).

L’Ajuntament de Terrassa va assumir la gestió del servei d’abastament a través de l’empresa municipal Taigua des del 10 de desembre de 2018.
Més informació:
https://www.taigua.cat/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa