Duque: ‘L’Ajuntament ha aturat 700 desnonaments; i volem anar de la mà de la PAH’

El govern de Terrassa recalca el seu compromís per ampliar el parc d'habitatges i imposar més sancions a grans tenidors, i critica el paper del govern central

Els regidors Melgares, Caballero i Duque s'han trobat amb membres de la PAH

Els regidors Melgares, Caballero i Duque s’han trobat amb membres de la PAH | Lluïsa Tarrida

Una trentena de persones de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Terrassa han ocupat aquest dijous al matí el hall de l’Ajuntament de Terrassa com a mostra de protesta per la “negativa de l’alcalde Jordi Ballart” a reunir-se amb ells per parlar dels desnonaments a la ciutat. L’acció tenia per objectiu aconseguir una data i hora en les pròximes dues setmanes.

L’acció ha comptat amb la presència dels regidors d’Habitatge, Lluïsa Melgares, Drets Socials, Noel Duque, i Urbanisme, Carles Caballero, que s’han trobat amb els portaveus de la PAH i els han exposat que el govern comparteix la seva preocupació i que s’està treballant amb diferents línies d’actuació que volien explicar-les en la reunió que havia de tenir lloc ahir i que per l’anul·lació de l’alcalde, i conseqüentment, de la PAH, no es va acabar realitzant.

El tinent d’alcalde Noel Duque ha volgut deixar clar que “en cap cas l’Ajuntament no ha volgut reunir-se amb la PAH. Però la seva condició era que l’alcalde hi fos, i en la reunió prevista no hi va poder ser. Entenem que vulguin la seva presència però això no vol dir que des del govern no els fem cas o no tinguem preocupació pels temes d’habitatge”. El responsable de l’àrea de Drets Socials assegura que “s’ha treballat molt en les propostes i mesures que des de la PAH ens van fer. Només cal veure que l’Ajuntament de Terrassa va parar l’any passat 700 desnonaments, i per això hi som. La PAH en va parar molts, també. Per això cal anar de la mà, hem d’anar junts per trobar solucions”.

Ampliar parc d’habitatge i lleis reguladores

Per la seva banda, la regidora d’Habitatge ha subratllat que “treballem tant les entitats com des de l’administració treballem en diferents línies: aturar els desnonaments; s’ha de regular la llei dels lloguers; i com a Ajuntament estem mirant d’ampliar el parc d’habitatge públic per poder oferir pisos als membres de la mesa d’emergència. I a més estem a sobre dels grans tenidors per fer que posin a disposició els seus immobles”. En aquest sentit, ha explicat que “justament avui he tingut una reunió amb el BBVA i ens ha ofert diferents habitatges, ara cal revisar-les a veure quin preu han d’anar, perquè són immobles que estan ocupades amb famílies que venen d’un lloguer social. Hem de lluitar perquè aquesta gent no perdi casa seva i perquè n’hi hagi més i aconseguir que l’accés a la vivenda a la nostra ciutat estigui normalitzat”.

Melgares ha estat molt crítica amb la situació legal vigent. “Fa molts anys que estem insistint en la problemàtica de l’habitatge però no ens acompanya res, perquè les lleis que s’aproven des del Parlament després són tombades i des del govern espanyol no està fent el que cal, diu que està fent una llei i tanmateix no estem veient que estiguin d’acord amb les mesures que poden ajudar a les nostres famílies”, ha dit.

Finalment, el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, ha manifestat que “aquest govern ha multiplicat en més d’un 500% les sancions a grans tenidors en matèria de disciplina urbanística. I a més, des del punt de vista urbanístic, una de les cinc demandes de la PAH, com és la futura modificació del POUM per la reserva del 30% per habitatge protegit per a totes les noves construccions a la ciutat és un compromís que vam adoptar en el programa de Mandat i és quelcom que presentarem abans que aquí l’any.

Nou comentari