MónTerrassa
Dues carpes per fer PCR massius en els punts més “calents” de Terrassa
  • CA
Jordi Ballart i Isaac Albert
Jordi Ballart i Isaac Albert | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la regidora de Salut, Mónica Polo, i del tinent d’alcalde Isaac Albert, ha explicat aquest dimarts les noves mesures previstes a la ciutat, davant la tendència a l’alça del nombre de casos registrats a la ciutat. A la ciutat s’han duplicat aquesta darrera setmana el nombre de casos.

“Estem encara en una situació de nivell 2 però s’està fent seguiment per determinar si entren en el nivell 3”, ha manifestat l’alcalde que ha assegurat que “estem en permanent contacte amb la conselleria de Salut”. Serà en els pròxims dies que es tornaran a avaluar els nous nivell epidemiològics. Si Terrassa puja de nivell, això suposarà per exemple que es prohibiran les trobades de més de 10 persones o es limitarà l’aforament a les terrasses al 50%. “Estem en una situació dificil i seguirem treballant per contenir el coronavirus per evitar restriccions més severes”, ha apuntat.

Ballart ha ressaltat que les zones del CAP Rambla, CAP Nord i CAP Est són ara mateix els punts “calents” de nous casos positius. Per aquest motiu, s’ha acordat amb la conselleria la instal·lació de carpes per realitzar testos massius a les persones que mostrin símptomes però també als asimptomàtics, “en principi, qualsevol ciutadà que visqui en aquestes zones afectades es podrà fer les proves”.

Les carpes s’instal·laran aquest divendres i està previst que es mantinguin tres dies, fins dilluns. Encara s’està debatent on s’ubicaran exactament però sí que els horaris seran de 9 a 14h i de 18 a 22h. Un cop feta la prova, en el cas que es doni positiu es contactarà a través dels CAP de referència. L’objectiu és aconseguir fer-ne més de 500 testos al dia per tal de saber si cal aplicar mesures més restrictives. L’alcalde ha manifestat que s’ha creat un dispositiu de reforç format per agents cívics, Creu Roja i ADF per informar a les persones que s’hi acostin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa