MónTerrassa
Dos projectes per modernitzar l’Ajuntament de Terrassa, als fons europeus

L’Ajuntament de Terrassa ha presentat dos projectes per modernitzar l’administració dins dels fons europeus Next Generation. En un comunicat fet públic aquest dimarts, 28 de desembre, el Consistori ha explicitat que aspira a aconseguir una subvenció de més de 831 mil euros en el marc del “Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència” finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU. La regidora de Tecnologia, Ona Martínez, ha argumentat que “tenim la missió d’oferir un servei de qualitat a la ciutadania i, perquè sigui així, hem de treballar per liderar aquesta transformació tecnològica i intentar avançar-nos als canvis socials. Des d’aquest punt de vista, les noves tecnologies són imprescindibles per a la transformació digital de l’Administració i l’increment de la seva eficiència”.

Martínez defensa la necessitat que els dos projectes siguin aprovats per poder fer un salt qualitatiu, “el suport de la Unió Europea ens permetrà accelerar el desplegament dels llocs de treball digitals dins l’organització municipal i garantir la seguretat de la Informació dels nostres sistemes d’Informació. Ambdues fites són indispensables per oferir a la ciutadania el servei que requereix”.

Contra atacs informàtics

El primer projecte porta per nom “Infraestructura de tecnologia de base per al desplegament del lloc de treball públic digital” i segons exposen des del govern, l’objectiu que persegueix és avançar en la dotació d’infraestructures tecnològiques necessàries per modernitzar l’administració. En aquest sentit, es contempla, per una banda, l’adopció de solucions al núvol i infraestructures sostenibles – que està pressupostat amb una inversió de 303 mil euros-, i per l’altra, la provisió de llocs de treball de nova generació amb mobilitat i eines col·laboratives, els quals “maximitzin la productivitat de la plantilla municipal i habilitin la seva feina no presencial”. En aquest darrer cas, la dotació requerida és de 335 mil euros.

El segon projecte presentat està centrat en la “seguretat informàtica i aspira a garantir la seguretat de les infraestructures, comunicacions i serveis digitals prestats per l’Ajuntament i millorar les seves capacitats de prevenció, detecció i resposta davant d’incidents de seguretat informàtica i atacs informàtics”. Per acomplir aquest objectiu es demana un ajut de 193.205,34 € i permetrà desplegar eines vinculades o integrades al CCN-CERT (Centre Criptològic Nacional) així com a l’Agència Catalana de Ciberseguretat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa