MónTerrassa
Dos polítics de Terrassa, en la nova executiva del PSC
  • CA
L'executiva del PSC amb Miquel Iceta durant el 14è Congrés del partit
L’executiva del PSC amb Miquel Iceta durant el 14è Congrés del partit | ACN

!--akiadsense-->

Una executiva “àmplia” i continuista per “recuperar l’hegemonia”. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, proposa una direcció que treballi perquè el partit recuperi el protagonisme a Catalunya, segons fonts de la formació. Després de ser reelegit al càrrec aquest dissabte, Iceta plantejarà avui que l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, sigui la presidenta del partit, en una executiva amb la portaveu al Parlament, Eva Granados, com a vicesecretària primera, i Salvador Illa com a secretari d’organització. A més, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, entraria a la direcció, si així ho aproven les bases socialistes durant la darrera jornada del 14è Congrés.

L’executiva tindrà 51 membres: 26 homes i 25 dones, i s’afegeixen 13 membres nats. D’aquesta manera, Iceta incorporaria a l’executiva Parlon -que va ser rival d’ell al 13è Congrés, el 2016- com a secretària d’objectius de desenvolupament sostenible. També s’afegirien a la direcció l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor; diputats del Parlament com Esther Niubó i Raúl Moreno; el secretari d’Estat d’Indústria, Raül Blanco; l’assessora d’Exteriors a l’Eurocambra, Laura Ballarín; la regidora de Mobilitat a Barcelona, Rosa Alarcón; i el diputat al Congrés José Zaragoza -membre nat de l’executiva.

El parlamentari Ferran Pedret repeteix a la direcció sota l’àrea de moviments socials i memòria. L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, liderarà la carpeta d’acció institucional; el secretari de xarxes socials seguirà sent David Donaire; el secretari de treball i formació professional serà Pol Gibert; i la responsable de polítiques feministes serà Sònia Guerra.

Alfredo Vega escollit secretari nacional
Alfredo Vega escollit secretari nacional | PSC

!--akiadsense-->

Vega i Escarp, amb càrrecs

El propi primer secretari del PSC ja va anunciar dijous que, si revalidava el càrrec, proposaria l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, com a presidenta del partit. Així, la també membre de l’executiva del PSOE assumirà el càrrec que va deixar vacant l’exalcalde de Lleida Àngel Ros, ambaixador d’Espanya a Andorra des del 2018.

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados -fins ara era la responsable de l’àrea de política institucional, econòmica i social-, serà la viceprimera secretària de la nova executiva del partit. I el secretari d’Organització, Salvador Illa, repetirà al càrrec i assumirà la responsabilitat d’acció electoral, fins ara en mans d’Assumpta Escarp -ara amb l’àrea de salut i seguretat.

A banda de Parlon, Iceta ha potenciat a les secretaries nacionals noms d’alcaldes amb bons resultats el 26-M. Formaran part d’aquesta àrea Alfredo Vega (Justícia Social, feminisme i ecologia), Lluïsa Moret, Cristòfol Gimeno, Raquel Sánchez, David Bote, Pilar Díaz, Àlex Pastor, Enric Roig, Marta Farrés, o Marta Moreta. Iceta proposarà que l’alcaldessa de Castelldefels, María Miranda, repeteixi com a presidenta del Consell Nacional del partit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa