MónTerrassa
La direcció policial de Terrassa defensa la reorganització de la plantilla

La direcció del cos de Policia Municipal de Terrassa ha sortit en defensa de la “reorganització” que es durà a terme de la plantilla. Davant de les protestes del sindicat majoritari SPL-CME, que s’han visibilitzat aquest divendres en un acte davant de l’Ajuntament, l’intendent Major, Antoni Flores, ha volgut deixar clar que “en cap cas es preveu cap supressió de cap unitat, sinó que estem davant d’una reorganització, que dotaria la ciutat d’una policia adaptada als temps actuals, més propera a la ciutadania”. Afirmen que des del juny de 2021 s’estan realitzant meses tècniques amb representació de direcció i sindicats, i que des del primer moment es va voler que aquests canvis fossin “de manera consensuada amb els representants, i fins al dia d’avui estem oberts a trobar el punt d’entesa entre les directrius polítiques i la conciliació laboral de la plantilla“, ha dit el màxim responsable policial.

Flores reitera que la voluntat és “arribar a un acord” entre totes les parts, i que l’objectiu final és aconseguir una “millora i una optimització de la plantilla”. Diu que la incorporació a principis del mes de desembre de vuit agents “permetrà impulsar la policia de barri”. Des de la direcció policial lamenten que el sindicat SPL-CME anunciés el passat 16 de novembre, en la darrera mesa tècnica celebrada, que l’abandonava però afirmen que s’ha continuïtat la negociació amb la resta de representants sindicals (UGT, CSIF i CCOO).

De l’equip de govern recorden que dins del Programa de Govern 2019-2023 es plantejava com a un dels objectius el desenvolupament de la “policia de barri”, treballar en les polítiques de prevenció i potenciar la coordinació als cossos policials. En aquest sentit, subratllen que la nova unitat pretén fer que el cos sigui “més pròxim a la ciutadania, pugui actuar de forma preventiva i actuï de manera transparent”. Amb aquesta finalitat, des del Servei de Seguretat i Via Pública, juntament amb Organització i Recursos Humans, s’està treballant en l’elaboració d’un projecte de reforma i millora del Cos, per poder implementar un nou model de policia local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa