La batalla campal d'Urquinaona, en imatges

La batalla campal d’Urquinaona, en imatges | Jordi Borràs

La Policia Nacional ha detingut un jove a Terrassa pels aldarulls del dia de la vaga general del 18O al centre de Barcelona, a la zona de la prefectura de Via Laietana. Està detingut per atemptat a agents de l’autoritat, lesions i desordres públics, han explicat a l’ACN fonts policials. En un primer moment es pensava que la detenció hauria tingut a veure amb la manifestació que va tenir lloc aquest dimecres davant la comissaria dels Mossos, però ha estat descartat. Segons CDR, el jove es troba retingut a l’espera de passar a disposició judicial.

Segons expliquen els CDR en un comunicat “la policia nacional va venir a Terrassa a emportar-se l’Erik de casa seva. Van venir de nit, el van detenir i se’l van endur. Podrien haver vingut de dia, podrien haver-lo citat perquè anés a declarar, però van decidir detenir-lo, i fer-ho de nit perquè ningú ho veiés. L’Erik es troba detingut a la comissaria de la Verneda, a Barcelona, des d’ahir a la nit, no ha pogut veure a la seva advocada encara, i es troba a l’espera de passar a disposició judicial”.

Des de l’entitat exigeixen “respecte a la presumpció d’innocència, que es respectin tots els seus drets i que pugui veure quan abans a la seva advocada, i que aquesta pugui tenir accés a l’expedient per veure quines suposades proves tenen contra l’Erik que puguin justificar la seva detenció d’aquestes maneres. Que passi a disposició judicial immediatament ja que no hi ha cap motiu per mantenir-lo detingut a comissaria. La seva llibertat immediata i la de la resta de persones detingudes”.

Els CDR convoquen aquest dijous a les 19h una concentració davant de l’Ajuntament de Terrassa per reclamar la seva llibertat.

Nou comentari