Concentració al Raval de Montserrat contra la inhabilitació de Torra

Concentració al Raval de Montserrat contra la inhabilitació de Torra | Cristóbal Castro

Avui estem indignats. Un tribunal espanyol ha decidit per quarta vegada que el nostre President, en aquesta ocasió el MHP Quim Torra, no li agrada i ha decidit inhabilitar-lo. Amb formes diferents ja ho van fer amb el MHP Carles Puigdemont, amb l’HC Jordi Turull i amb en Jordi Sánchez. Però això ja no ens indigna. Ja sabem que Espanya és un estat feixista en el qual no es respecta el vot. Avui mateix, Pablo Casado afirmava sense cap vergonya que «A Felip VI lo votamos los españoles, a Garzón y a Iglesias no». Aquesta és la idea de democràcia que corre per España, ja ho sabem.

I tot això ja no ens indigna perquè ja hem desconnectat d’aquella realitat i tenim a tocar dels dits un país democràtic, en el que el vot és sagrat perquè és l’expressió de la sobirania del poble. Encara no hi hem arribat, però la nostra ment i el nostre cor ja hi són. I, tanmateix, estem indignats. Molt indignats. Perquè els nostres representants, les persones que vam escollir perquè ens representin i treballin per fer realitat els nostres anhels expressats en forma de vot a les urnes, han decidit acatar aquesta sentència. I no fan res, absolutament res, per defensar els nostres vots. Tots s’han omplert la boca de paraules grandiloqüents: «és inacceptable», «una sentència injusta», «és un despropòsit», «escàndol democrà c»… però s’han posat d’acord per acatar una sentència que, una vegada més, menysté el nostre vot. Tant que els costa posar-se d’acord per avançar cap a la independència i tan poc que els ha costat fer-ho ara per acatar allò que tots titllen d’injust.

Des d’aquesta plaça, avui, denunciem que les forces polítiques independentistes ens heu fallat! No heu estat capaços de defensar els equilibris parlamentaris que van sortir de les urnes les darreres eleccions. No heu estat capaços de defensar les nostres ins tucions i heu acceptat que tribunals espanyols decideixin qui pot ser i qui no pot ser conseller i qui pot ser i qui no pot ser president. No heu estat capaços de defensar la població dels atacs de la repressió de l’estat i més de 2.800 persones han estat represaliades d’una manera o altra. No heu estat capaços de posar-vos d’acord en com fer front a aquestes ofensives de l’estat espanyol ni heu estat capaços d’avançar per fer efectiva la independència, votada en referèndum el 1r d’octubre i votada per la majoria del Parlament de Catalunya el 27 d’octubre del 2017. No heu estat capaços d’utilitzar la força que teniu, la més gran que un país pot tenir, la força de la gent mobilitzada i activa, disposada a defensar el país i les nostres institucions. I, sobretot, no heu estat capaços de defensar els nostres vots, expressió de la sobirania popular dipositada a les urnes. És amb vosaltres amb qui estem indignats! Perquè heu malbaratat el nostre vot i heu oblidat que sou on sou perquè nosaltres vam decidir que volíem que fóssiu els nostres representants. I no ens representeu!

És des d’aquesta indignació serena que us exigim:

1. Que respecteu i defenseu els nostres vots i les voluntats populars que d’ells es deprenen

2. Que defenseu la població catalana dels atacs indiscriminats que arriben des de l’estat espanyol. El cas de la Tamara Carrasco, que s’ha jutjat avui, n’és una prova diàfana.

3. Que respecteu el resultat del referèndum d’independència del 1r d’octubre i que trobeu la manera de donar-hi sortida. No permetrem que el deslegi meu o l’oblideu. Va ser una fita en la Història de Catalunya i no tolerarem que el menys ngueu.

4. Que segueu, escolteu, parleu, negocieu i acordeu una estratègia conjunta per fer efectiva la declaració d’Independència votada per majoria al Parlament de Catalunya.

Hem passat temps difícils. La repressió ha tingut els seus efectes. Però ja hem tingut temps de llepar-nos les ferides. Cal tornar a l’acció, perquè l’autonomia que voleu governar ja no és possible i només queda un camí: la independència!

No voldríem acabar sense fer arribar unes paraules al MHP Quim Torra. President, tot i que ens decep la seva decisió d’acatar la sentència, l’entenem. Comprenem que amb l’equip actual és prou difícil fer realitat el seu, i nostre, projecte de país. Gràcies per haver-ho intentat. Visca Catalunya lliure!

Nou comentari