Podeu llegir a continuació la Declaració institucional del Govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental en relació a la situació que es viu a Catalunya aquests dies arran de la publicació de la Sentència del Tribunal Suprem.

Dilluns 14 d’octubre vàrem conèixer la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders independentistes a llargues penes de presó. Més enllà de la política, i més enllà de poder estar d’acord o no amb legítimes idees que pugui tenir cadascú, són dies tristos per la democràcia.

La democràcia es basa en el diàleg, en l’acord, en el respecte i en la resolució pacífica i dialogada dels conflictes. Avui, per tant, és un dia que culmina un fracàs col·lectiu. En cap moment s’hauria d’haver judicialitzat un conflicte polític. Entenem el sentiment d’injustícia de moltes persones de la comarca i lamentem els efectes de la presó dels i les persones polítiques i dirigents socials empresonats, alguns d’ells de la nostra comarca. Els expressem tot el nostre suport a ells i elles i a les seves famílies, amb un especial esment als presos i preses polítiques del Vallès Occidental.

La nostra és una comarca plural, diversa en formes de viure, en orígens, en llengües i en idees polítiques. Som una comarca on el respecte a aquesta diversitat ha estat un signe d’identitat que hem de conservar sigui com sigui.

Com també és plural i divers el govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental, un govern de diferents colors que treballa per la comarca. Un govern amb moltes opinions i fins i tot discrepàncies, amb moltes visions sobre el conflicte. Érem conscients d’aquesta situació quan vàrem signar l’acord de mandat i podem afirmar que la diversitat d’opinions no fa perillar el treball d’aquest govern ni el treball per totes i cadascuna de les persones del Vallès Occidental.

Des de les institucions hem de treballar per una solució política al conflicte que viu Catalunya. Des de cada administració hem de ser capaços de posar el nostre gra de sorra per fer possible el diàleg, per fer valdre la democràcia.

Hem de ser capaços de trobar un camí que ens tregui de la situació actual per a no decebre la ciutadania. Tenim l’obligació com a representants de totes i tots, de trobar la manera de parlar, de dialogar, de trobar solucions polítiques per a un problema polític. Més enllà de les legítimes posicions polítiques de cadascú, hem de poder donar una resposta constructiva.

Aquests dies molta gent surt als carrers per mostrar la seva opinió, la seva tristor, la seva indignació o per defensar les seves idees. Des del govern del Consell Comarcal condemnem qualsevol expressió de violència i defensem la mobilització pacífica i cívica.

Nou comentari