MónTerrassa
La CUP vol investigar la discriminació per parlar català en una comissaria

El passat divendres Terrassa va viure un fet de discriminació lingüística que per la CUP no es pot tornar a repetir, la policia espanyola va denunciar a una professora per haver-se dirigit en català a dos agents quan intentava accedir a la comissaria. Les dues denúncies interposades van ser per falta de respecte a l’autoritat i per negar-se a identificar-se; diversos testimonis neguen aquestes acusacions i la mateixa afectada va poder enregistrar com els agents de la policia espanyola la ridiculitzaven per la qüestió de la llengua. Aquests fets foren denunciats públicament per la Plataforma per la Llengua.

Moció en defensa de la llengua

Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Terrassa recordem al govern local (Tot per Terrassa-ERC) i al grup de l’oposició de Junts per Terrassa, que en el ple municipal d’octubre de 2020 va ser aprovada una moció en defensa de la unitat de la llengua catalana. La moció instava a “reconèixer públicament la unitat de la llengua catalana, a corregir els serveis, i polítiques públiques que la qüestionen i a vetllar perquè cap institució o empresa privada de l’estat espanyol fomenti la fragmentació lingüística”. Creiem que s’ha d’obrir una investigació per tal d’aclarir aquests fets, i si es tractés d’un fet de discriminació lingüística i falses acusacions, l’Ajuntament s’hauria de personar com acusació popular en contra aquests dos policies.

Treball de Plataforma per la llengua

Per altra banda, la CUP posa a disposició de la denunciada, tota la seva infraestructura de defensa judicial i agraeix el treball realitzat per la Plataforma per la Llengua denunciant els fets i no descarten convocar juntament amb altres organitzacions, mobilitzacions al carrer en protesta per aquests fets.

La història dels fets. Denuncien discriminació per parlar català en una comissaria de Terrassa Plataforma per la Llengua busquen un testimoni clau que hauria presenciat els fets

Nou comentari

Comparteix