MónTerrassa
CUP acusa el PSC d’incomplir les propostes aprovades en Ple
  • CA

La CUP denuncia que el PSC “incompleix les propostes aprovades en Ple, ja sigui per acció o per deixadesa”, i donarà suport a una proposta presentada per ERC, “tot entenent que la falta de respecte de l’Equip de Govern cap als partits de l’oposició és evident”.

L’Ajuntament de Terrassa hauria incomplert una desena de propostes de la CUP aprovades en Ple o mesures pactades de manera verbal entre la CUP i l’Equip de Govern, afirmen els cupaires. “Incompleix sistemàticament tant propostes de la CUP com les del conjunt de grups polítics a l’oposició. Per això, la CUP dóna el seu suport actiu a la mesura plantejada a la comissió de Transparència pel regidor Carlers Cabellero, d’ERC, per tal que l’Equip de Govern informi sobre el grau de compliment de totes les propostes aprovades al Ple.

Sense dubte, és ètica i políticament inacceptable ignorar allò aprovat oficialment en sessió plenària. Encara més: Per la CUP, és una vulneració flagrant de la sobirania del Ple. Però és que, a més a més, el comportament de l’equip de Govern és fins i tot “il·lògic”: No apliquen mesures transaccionades i pactades pel propi PSC.”

Segons els cupupaires, la situació “va començar des del minut zero d’haver arrencat la present legislatura. I s’ha mantingut, al llarg d’aquestes 3 anys, fins al dia d’avui. A més a més, cal destacar que algunes vegades utilitzen altres estratègies: Deixar passar el temps fins que ja és impossible aplicar la mesura, al·legar motius tècnics però sense presentar cap informe tècnic que ho demostri, aplicar la proposta a mitges (condemnant-la així al fracàs…). Pel que fa a les propostes de la CUP aprovades a Ple però incomplides (així com acords entre CUP i equip de Govern que no van passar pel Ple), trobem l’acord per treballar amb banca ètica, la distribució de copes menstruals, l’aplicació de la llei 24/2015, la franja de piscines nudistes tal com estava estipulat, els incentius fiscals a botigues que emprin bosses biodegradables, la votació d’un concert de Festa Major, el protocol contra les agressions per Festa Major, la Fira de Nadal d’Economia Social, l’acondicionament del refugi antiaeri i afavorir les parades cooperatives al Mercat de la Independència”.

Exemples d’incompliments segons la CUP (apunten dates i responen ells mateixos què ha passat):

1. Acord perquè l’Ajuntament treballi prioritàriament amb entitats financeres de BANCA ÈTICA, tal com Fiare, Triodos, Coop 57

Data d’aprovació: 29 d’octubre de 2015

Què va passar: Asseguren que no és aplicable, ja que contradiu un informe municipal.

2. Acord per distribuir COPES MENSTRUALS dins el pack de necessitats bàsiques

Data d’aprovació: 26 de maig de 2016

Què va passar: Mai donen feedback del resultat als membres de la CUP, malgrat haver-ho demanat.

3. Proposta d’aplicació de LA LLEI 24/2015 (Mesures urgents per garantir el dret a l’habitatge i als subministraments bàsics) en casos d’ocupació

Data d’Aprovació: juny de 2016

Què va passar: No s’està aplicant en el 100% dels casos.

4. Acord per crear una FRANJA NUDISTA a una piscina de Terrassa

Data d’Aprovació: 17 de juliol de 2016

Què va passar: S’aprova una franja d’un mínim de 2 hores a la setmana a una piscina durant tota la temporada, així com un dia sencer “sense banyador”. La regidoria d’Esports deixa passar el temps i al maig fa una proposta a la CUP en la que en comptes de fer una franja de 2 hores, permet 2 dies sense banyador en dates fora de la temporada de bany (al juny i al setembre).

5. Proposta per fomentar PARADES COOPERATIVES al Mercat de la Independència

Data d’Aprovació: 6 d’octubre 2016

Què va passar: Les regidories de Comerç i Economia acorden amb la CUP fer una recerca d’empreses cooperatives i d’Economia Social per instal·lar-se al mercat. Mai donen feedback del resultat als membres de la CUP ni s’hi ha instal·la cap parada cooperativa des de llavors.

6. Estudi per implementar BOSSES BIODEGRADABLES al Comerç

Data d’Aprovació: 24 de novembre de 2016

Què va passar: S’aprova estudiar la concessió d’incentius fiscals per aquells comerços que realitzin la transició. S’aprova que Promoció Econòmica estudiï les casuístiques d’empreses terrassenques del sector que puguin fabricar materials per bosses biodegradables. Mai donen feedback del resultat als membres de la CUP.

7. Anunci per sotmetre a votació popular un dels CONCERTS DE FESTA MAJOR

Data d’Aprovació: 25 de Maig de 2017

Què va passar: Jordi Flores anuncia en Ple que “ja ha donat ordres” per tal que es pugui votar un concert de Festa Major de 2018. Deixen passar el temps fins que ja no es pot fer res.

8. Creació d’una FIRA DE NADAL d’Economia Social

Data d’Aprovació: Juliol 2017

Què va passar: Convoquen una reunió de la que la CUP, per una errada humana pròpia, no s’assabenta. No avisen la CUP del decurs de la reunió i la nostra absència provoca que les etnitats no vegin clar tirar endavabnt la fira.

9. Acondicionament del REFUGI ANTIAERI sota el mercat de la Independència

Data d’Aprovació: 22 de febrer de 2018

Què va passar: A 3 mesos vista de la seva aprovació, encara no se’ns ha donat feedback, malgrat haver-lo emanat al mes d’abril.

10. Protocol contra les AGRESSIONS per Festa Major (amb TeC i ERC)

Data d’Aprovació: març de 2018

Què va passar: La regidoria de Polítiques de Gènere ha anunciat que el protocol es començarà a preparar a partir del curs vinent, ja que no han tingut temps per enguany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa