MónTerrassa
La CUP qüestiona els mecanismes de participació ciutadana de l’Ajuntament
x
El cartell de la xerrada de la Cup Terrassa sobre participació ciutadana | CUP TERRASSA

La CUP prossegueix aquest divendres amb les seves Trobades Obertes, en el marc de la precampanya de les eleccions municipals del maig. Arriba ara el torn de reflexionar sobre la participació ciutadana: o més concretament, “sobre com crear nous mecanismes i que resultin eficients per a la ciutadania”. Participa del debat Glòria Rubio, regidora de Sabadell responsable del foment de la participació, així com Salvador Pérez, activista de Parlament Ciutadà i lluitador veïnal. La trobada té lloc al centre cívic Avel·lí Estrenjer, aquest divendres, a les 18.30h.

Igualment, el regidor Marc Medina farà un balanç sobre les propostes en favor de la participació Ciutadana fomentades per la CUP aquesta legislatura. En destaca l’aprovació dels Pressupostos Participatius, una fita molt important, assolida el juliol 2018. I que tanmateix, “l’equip de Govern la va incomplir tan sols 3 mesos més tard”, exposen els cupaires. “I és que amb l’aprovació dels Pressupostos Generals de 2019, no hi va destinar cap partida pressupostària per sotmetre-la al vot popular. Aquest només és un de les desenes d’incompliments perpetrats aquesta legislatura”, afegeixen.

Així mateix, durant tota la legislatura s’ha treballat “sectorialment” la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM), a la qual la CUP va presentar destacades esmenes, com ara el fet que les entitats puguin incorporar Propostes de Resolució al Ple ordinari de l’Ajuntament de Terrassa. També va proposar, malgrat que no es va aprovar, la descentralització geogràfica dels Plens (de forma que es poguessin celebrar a un centre cívic diferent cada mes, i així la ciutadania hi tingués l’accés per assistir amb major facilitat).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: LA PERIFÈRIA a març 22, 2019 | 14:37
    LA PERIFÈRIA març 22, 2019 | 14:37
    A sí que és cert, que la seva participació ciutadana té a veure a la coartació dels drets dels que pensen diferent, i de pas a trencar la convivència i els actes dels altres partits del consistori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa