MónTerrassa
La CUP posa el contrapunt al Dia de la Hispanitat parlant de colonialisme
  • CA
sd

!--akiadsense-->

El 12 d’Octubre, se celebra el Dia de la Hispanitat, “que no és altra cosa que una commemoració vergonyosa de colonialisme vers l’Amèrica i el genocidi indígena. I també és, evidentment, jornada de manifestacions de l’extrema dreta espanyolista i agressions ultra als carrers de Barcelona i d’altres indrets del territori”, afirma la CUP Terrassa.

La formació crida a no normalitzar-lo com a dia festiu. A tal efecte, i com ja va fer l’any passat, organitza un taller formatiu al seu local (situat a la carretera Montcada, 155), amb l’objectiu de fer una reflexió crítica sobre les relacions en diversos eixos: Nord versus Sud i Europocentrisme versus Amèrica Llatina.

Les encarregades d’impartir el taller, que arrenca a les 10 hores del matí s’allargarà unes hores, són Sara Cuentas i Arlene Cruz. Les dues formen part de la Red de Migración, Género y Desarrollo (http://www.redmgd.org/), entitat autoanomenada de “feminisme decolonial” i que treballa polítiques de resistència des de les perifèries.

També es comentaran les exposicions anti-colonials, inaugurades l’any 2018, que plasmen la realitat sociopolítica. Per una banda, la fotografia documental sobre l’EZLN que es mostra a “Desplaçats de Banavil”. En un context de guerra contrainsurgent, famílies simpatitzants de l’EZLN van ser agredides el 2011 al paratge de Banavil (Chiapas), vivències que queden recollides a les imatges que presentarà Xavi Duran.

Per l’altra, trobem les pintures al·legòriques d’Imty Maleywa, (ex guerrillera de les FARC) amb la col·leció de llenços en el context de la lluita per la terra a Colòmbia presentat per Roc Padró. També hi haurà un vermut i dinar de germanor, amb begudes i menjars de la terra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa