MónTerrassa
La CUP no vol “cap privilegi” i sorteja les seves entrades pel Jazz
s
Les entrades pel Jazz Terrassa que sorteja la CUP | CUP TERRASSA

La CUP Terrassa sorteja les entrades que l’Ajuntament envia a cada regidor per assistir a la gala inaugural del 38a edició del Festival de Jazz de Terrassa, que té lloc aquest dimecres a la sala Nova Jazz Cava, amb el concert de Marina Tuset. Les anticapitalistes sortegen els passis, de fet, entre totes les persones que facin servir el hastag #CapPrivilegi a les xarxes socials. I és que, segons Marc Medina, “són un petit privilegi incompatible amb el nostre codi ètic i la nostra manera d’entendre la nostra tasca a l’Ajuntament”.

No és la primera vegada que els cupaires cedeixen aquest tipus d’entrades. Ja ho han fet en altres edicions del festival de Jazz, així com al festival de teatre TNT. Igualment, cada any renuncien a pujar a la balconada de Festa Major, tant per veure el pregó d’inici com la diada castellera. Aquest sorteig, de fet, ja ha esdevingut una tradició de la CUP i en torn d’un centenar de persones participa cada any de la iniciativa, tot utilitzant el hastag #PerFestaMajorElPobleALBalcó a les xarxes socials.

Aquesta voluntat de renunciar a entrades d’espectacles culturals respon a la voluntat de “fer política, no pas viure d’ella”. Per això, la CUP no vol imitar els pitjors comportaments de les persones que viuen de la política, ni tan sols en els petits detalls. Tant és així que ni el regidor de la CUP ni el personal tècnic fa ús d’aquest tipus de regals simbòlics que es reben al Grup Municipal.

“Aquest principi ètic va en la línia de la des-professionalització i la des-elització de la política, de forma que la vida dels càrrecs públics s’assembli a la de la majoria de la classes populars de Terrassa”, afirmen els cupaires, que consideren que “si la majoria de la ciutadania és paga les entrades per gaudir d’espectacles culturals, les cupaires també ho faran de la seva butxaca. No fer-ho suposaria acceptar un regal o privilegi pagats amb diners públics, que se l’ofereix per la seva condició i que pot significar un tracte de favor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa