MónTerrassa
La CUP lamenta que TxT i ERC “tornin a privatitzar” el servei de bus

La CUP de Terrassa lamenta “profundament la decisió de l’equip de govern de TxT i ERC de tornar a privatitzar el servei de bus, descartant així la municipalització”. Consideren que el nou equip de govern ha tirat la tovallola davant la primera dificultat, i l’insten a complir amb allò promès durant la campanya electoral.

“Ja fa 6 anys que es va iniciar el procés per concessionar el servei de bus urbà. En aquest temps, hi hagut diverses adjudicacions, judicialitzacions del procés, noves licitacions, i pròrrogues i més pròrrogues. Des de la CUP ens mostren perplexos que l’autoanomenat “govern del canvi” segueixi insistint en el mateix camí de l’anterior govern del PSC. Un camí que conduirà, amb tota probabilitat, a noves judicilitzacions de la concessió, en un sector com els transports, que es troba controlat per un poques grans empreses amb molt de poder”.

“Amb el precedent de l’aigua, és evident que la municipalització del bus no serà un camí senzill i ràpid. Això ho sabien perfectament tant TxT com ERC quan ho van proposar als seus programes i al seu Pla de Mandat”, afirmen des de la formació anticapitalista. “Ens sorprèn que després de menys d’un any governant, i a partir del primer informe, ja hagin tirat la tovallola”.

La nova concessió del servei “hipotecarà el transport públic de Terrassa durant els propers 10 anys, en un moment especialment rellevant, en quan al paper que ha de jugar el transport públic en la nova mobilitat a la ciutat”. En aquest sentit, la CUP considera que més enllà de grans eslògans com la “Revolució Verda” el que cal “és fer una aposta clara per la mobilitat sostenible i això passa, inevitablement, per tenir la gestió directa del servei de bus urbà”.

Des de la CUP insisteixen, com ja ho van fer durant tota l’anterior legislatura, que la municipalització del servei és l’única forma de gestió que pot garantir unes bones condicions laborals, un bon servei públic i, alhora, que en permet un control i una fiscalització per part de la ciutadania. “Ja n’hi ha prou que les grans empreses del sector segueixin enriquint-se amb allò que és de totes” conclouen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa