MónTerrassa
La CUP alerta que la reforma del Mercat busca “inversors estrangers”
  • CA
Els cupaires es mostren reacis a l’esborrany de reforma del Mercat de la Independència | CUP Terrassa

!--akiadsense-->

La CUP ha volgut aquest dijous fer un “toc d’alerta” davant del projecte de reforma del Mercat de la Independència, que costarà 17 milions d’euros i quatre anys d’obres. Els cupaires es mostren preocupats perquè l’estudi d’arquitectura contractat per redactar l’esborrany del nou Pla Director “sembla ser poc coneixedor de la realitat terrassenca”, i ho fonamenten dient que malgrat que sí que s’han reunit amb la Junta de l’associació, “no s’ha reunit amb cadascú dels paradistes de la plaça per consultar les seves necessitats i problemàtiques que pateixen”.

A més, l’agrupació municipal subratlla que “han inclòs premises falses al seu projecte, com diagnosticar que la zona del peix és una zona ‘calenta’ i de molt trànsit de clients, quan és públic i notori per a qualsevol persona que hagi trepitjat el mercat que la Nau del Peix és -malauradament- una de les menys transitades de tot el recinte”. Tanmateix, volen buidar la Nau del Peix per ubicar allà uns gastrobars d’un gran restaurador, tal com han reconegut. I per això intenten “colar” la idea que el peix és una zona “calenta”, que desplaçant-la al passadís de la Rasa ajudaria a revitalitzar aquesta àrea”, diu el cupaire Ander Zurimendi.

La CUP a més de denunciar que l’esborrany de Pla Director “no està del tot aterrat a la realitat terrassenca” també afegeixen que “tampoc està consensuat amb la societat civil. Un projecte “de ciutat” com aquest ha de comptar amb la participació real; i no limitar-se a l’autoproclamada Comissió de Seguiment del Mercat (composada per ESCODI, la Diputació, Terrassa Centre, comerciants de Ca n’Aurell i la pròpia Junta del mercat i la regidora de Comerç). On estan els usuaris del mercat? Les entitats veïnals? Els 6 partits polítics de l’oposició?”, lamenta la formació que reclama obrir un procés de Participació Ciutadana real.

Els cupaires també es mostren contraris al fet que el Pla Director “no contempla ni la Sobirania Alimentària, ni l’Economia Social ni la recuperació de l’Espai Públic i manteniment de xarxes socials. Es limita atraure una gran superfície pel soterrani i una altra de restauració per la nau del peix. Atraure el gran capital inversor estranger”, i alerten que “les obren alteraran el patrimoni arquitectònic, industrial, estilístic… de la ciutat. No tot s’hi val. El patrimoni de la ciutat no està en venda. O és que gosarien posar un Viena a la masia Freixa? Així que la reforma farà perdre la seva identitat i afeblirà les xarxes socials (amb substitució de parades tradicionals per d’altres d’elitistes)”.

Debat a Terrassa amb experts d’arreu

Amb aquesta preocupació, la CUP organitza divendres una jornada de debat sobre reformes dels Mercats Municipals i revitalització del comerç local, que té lloc a Terrassa. Per reflexionar amb experts i afectats de tot el territori: Tarragona, Reus, Girona, Sabadell, Barcelona, Ripollet, Sant Joan de Vilamajor… Comptarem, entre d’altres, amb la visita de la regidora i ex diputada de la CUP Eulàlia Reguant. Les jornades tindran lloc al local de la CUP de Terrassa (Carrer Montcada, 155).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: joan a novembre 29, 2018 | 16:20
    joan novembre 29, 2018 | 16:20
    i vosaltres quines inversion voleu fer, apujar impostos per viure vosaltres de renda, a treballar cullons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa