MónTerrassa
La CUP acusa el PSC de segrestar el debat sobre la Policia Local
  • CA
x
El cartell sobre els debats que organitzarà la CUP | CUP TERRASSA

La gestió dels cossos municipals de policia són sempre un cavall de batalla tant per les CUP com pels grups d’esquerres amb una mirada pròpia sobre el concepte de seguretat. I és que habitualment es troben en una posició fora del discurs mainstream, ja que la posició no és acomodatícia, sinó de transformació, Ara bé, en què es concreta aquest model? Com passem d’una crítica a les actuacions policials (cas Jonathan, multes als CDR per enganxar cartells de la vaga, sancions per l’ordenança de civisme) a les mesures concretes que implementaríem?

Precisament amb aquest objectiu, aquest divendres la CUP Terrassa ha organitzat una jornada de debat a la Masia Freixa, des de les 18.30 hores, en la que prendran part la diputada al Parlament Maria Sirvent, la regidora de l’Ajuntament de Barcelona Maria Rovira i l’advocat d’Espai Drets Joan Tamayo. Posteriorment s’obrirà un torn de paraules entre diferents entitats socials de la ciutat, que aportaran la seva visió sectorial (afectació policial sobre la joventut, sobre les persones migrades, sobre els barris, etc.).

No és d’estranyar que la CUP es vegi en la tasca de realitzar aquesta tasca de debat. “És una reacció la desídia de l’Ajuntament de Terrassa a l’hora de realitzar les Jornades sobre Seguretat Ciutadana i Model Policial, proposades per la CUP i aprovades en el marc de les reunions de la Comissió de Seguretat (les quals haurien d’haver tingut lloc abans de 2017)”, asseguren des del grup polític independentista i antisistema. De fet, la manca de debat no és cap novetat en temes de Seguretat. Tant és així que consideren que “s’ha segrestat aquest debat i no s’ha permès debatre sobre diferents models, ni amb els grups polítics representats a l’Ajuntament ni amb el conjunt de la ciutadania”, afirmen des de la CUP.

Prova pilot dels ‘Agents de Convivència’

Una nova mostra ha estat l’aprovació (“sense debat i per via de Junta de Govern”, apunten) dels Agents de Convivència, un nou servei d’atenció ciutadana de carrer que “vetllarà” pel compliment de les ordenances “cíviques” vigents. Aquesta aprovació és molt important per diferents motius: Realitzarà tasques complementàries a les de la policia local, controlaran allò que succeeixi a l’Espai Públic, aplicaran allò que consideren que és incívic i allò cívic (“quan sense dubte necessitem un debat col·lectiu per redefinir-ho”, puntualitzen des de la CUP)… Per tant, es tracta d’un projecte interessant per reflexionar des del punt de vista polític, que “ha estat segrestat a debat pel PSC i que només n’ha informat una vegada ja el tenia”, lamenten des del grup municipal.

Encara sorprèn més si es té en compte que els grups polítics, actualment, estan treballant en la redacció del nou Pla de Seguretat de Terrassa. La CUP porta devers dos anys en aquest procés, que tampoc acabarà abans de legislatura. “Tanmateix, l’equip de Govern no li ha semblat adequat portar aquest tema a la comissió”, critiquen.

Encara hi ha un exemple més, succeït a inicis de legislatura: Després de la gran polèmica entorn a la denúncia judicial contra la regidora Maria Sirvent per part d’un grup de policies, la regidora de Seguretat, Maruja Rambla, va decidir elaborar un nou Pla Director de Policia Local. Tot i participar de reunions en les que es va explicar grosso modo el Pla, la CUP mai va poder debatre sobre el Pla ni fer-hi esmenes. Tant és així que mai ens van arribar a passar el document en format digital (tal i com ja vam denunciar públicament…). Per tots aquests motius, la CUP considera que “l’Ajuntament ha segrestat el debat en torn al model policial, especialment de cara a la nostra formació. Per això, anunciem la celebració de les nostres pròpies jornades sobre Models Policials“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: LA PERIFÈRIA a març 14, 2019 | 09:47
    LA PERIFÈRIA març 14, 2019 | 09:47
    Què policia vol un partit antisistema? siusplau, quina barbaritat. Sembla una broma. Sincerament hi ha coses que són surrealistes i una policia antisistema és una d'aquestes. Quina serietat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa