MónTerrassa
Cs porta les indemnitzacions a policies ferits en acte de servei, al ple de Terrassa
  • CA

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), David Aguinaga, ha reclamat “unificar el criteri de l’Ajuntament de Terrassa adoptant el principi d’indemnització en aquells casos que un policia municipal resulti agredit en acte de servei”. L’edil ha recordat que “la jurisprudència avala aquest dret” i “reconeixent-se s’evitarien processos judicials en els quals el Tribunal Suprem acaba donant la raó als agents”. D’aquesta manera, els policies no necessitarien “iniciar un procés judicial contra el consistori quan sofreixen danys personals durant una actuació policial, sobretot si el seu agressor no es localitza o es declara insolvent”, ha aclarit Aguinaga.

David Aguinaga ha explicat que la formació taronja presentarà una Proposta de Resolució en el ple de febrer amb aquesta petició. La iniciativa, també sol·licita que “es faci extensiu aquest criteri a tots els casos que actualment estan ja iniciats en via administrativa o judicial”. En aquests moments existeixen quatre reclamacions d’agents al consistori de Terrassa per danys personals emparant-se en aquest principi. D’elles, dues ja han tingut sentència judicial i altres dues estan en tràmit, segons la resposta dels Serveis Jurídics del Consistori a la pregunta sobre aquest tema efectuada per la regidora, Isabel Martínez, en el ple del passat mes de gener.

Aguinaga ha lamentat que “incomprensiblement l’ajuntament continua negant-se a acceptar aquest dret dels policies que treballen per a ell, en comptes de posar-se de la seva part”, tot i que “són conscients de la jurisprudència sobre aquest tema”. Per això, ha afirmat que “el consistori hauria de canviar d’actitud” i “evitar iniciar processos judicials innecessaris, ja que desestima els recursos administratius interns per a no fer front a les indemnitzacions i els agents acaben havent d’acudir a la justícia ordinària”, ha conclòs el representant de Cs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa