MónTerrassa
Cs vol que Terrassa s’adhereixi a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents
  • CA

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), David Aguinaga, ha anunciat que la seva formació sol·licitarà “l’adhesió de Terrassa a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI)“, en una Proposta de Resolució que es debatrà en el ple d’aquest mes. La iniciativa implica que el Consistori encarregui un informe per a conèixer els resultats del Pla Director Smart City desenvolupat al municipi entre 2015 i 2020, en el qual es determinaran “les mancances, reptes i objectius de Terrassa en aquest tema”, ha afegit Aguinaga. L’objectiu és que “l’ajuntament es comprometi a continuar implementant l’ús de la tecnologia com a eina essencial per a incrementar l’eficiència dels serveis públics i impulsar la innovació i l’emprenedoria”.

David Aguinaga ha destacat la importància que “Terrassa faci una panoràmica de tots aquells serveis on pot ser convenient o necessari incrementar l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), per a millorar l’eficiència o la qualitat en aspectes com la neteja de la ciutat, el transport, la il·luminació pública o la seguretat ciutadana, per exemple”. El representant de Cs ha recordat, a més, que el 2020 Terrassa ha estat seleccionada en primera ronda per a formar part del grup de les 100 ciutats de la Intelligent Cities Challenge (ICC) de la Comissió Europea, motiu pel qual l’equip de govern ha anunciat la reedició del Pla Director Smart City Terrassa.

Aguinaga ha incidit en què “de les 16 ciutats espanyoles triades, només 3 (entre elles Terrassa) no formen part de la RECI”. Els objectius d’aquesta entitat estan d’acord amb els de la RECI, que està formada actualment per 83 ciutats i destaca, segons el regidor, per ser “una institució sense ànim de lucre i compromesa amb crear una xarxa oberta que propiciï el creixement econòmic, social i empresarial a través de la innovació i el coneixement que poden proporcionar les TIC”. La seva aspiració principal és intercanviar experiències i treballar conjuntament per a desenvolupar un model de gestió sostenible que millori la qualitat de vida dels ciutadans. El regidor ha conclòs que, l’adhesió de Terrassa a aquesta institució, milloraria la seva posició en el context nacional i europeu de les Smart Cities.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa