MónTerrassa
Cs vol personal format per atendre la violència de génere
  • CA

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, ha demanat que “el personal del consistori rebi formació per a conèixer el treball de la Unitat d’Atenció a la Víctima (UAV) de la Policia Municipal en el seu treball amb les afectades per violència de gènere”. La proposta, que se sotmetrà a votació en Junta de Portaveus, coincidirà amb les diverses activitats i campanyes previstes en la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere (el pròxim 25 de novembre). Martínez ha avançat a més que la iniciativa demanarà el suport de tots els grups del consistori a totes les entitats, associacions, serveis municipals i cossos policials que “donen suport i servei a les persones que sofreixen aquest tipus de violència”.

Isabel Martínez ha lamentat els dos nous casos de violència de gènere coneguts avui i ha mostrat el seu total suport a les víctimes. La regidora ha destacat “la importància d’informar a tot el personal que treballa a l’Ajuntament dels recursos disponibles a la ciutat en matèria de violència de gènere” i de “la seva labor a l’hora d’atendre aquestes víctimes”. L’edil ha afegit que la commemoració d’aquests dies internacionals “brinda l’oportunitat de sensibilitzar i cridar l’atenció tant de l’administració, perquè adopti mesures preventives, com dels ciutadans i dels mitjans de comunicació. L’objectiu és alertar “sobre la quantitat de problemes encara per resoldre que sofreixen majoritàriament les dones, com és el cas de la violència masclista”, ha apuntat la regidora de Cs.

Martínez ha recordat que “les dades de víctimes mortals o de trucades de víctimes al 016, i de denúncies per violència psicològica o sexual són terrorífics” i “cal lluitar per a erradicar aquest tipus de violència”. En aquest sentit, la regidora ha apuntat que “seria molt útil donar veu a un recurs disponible a Terrassa com la Unitat d’Atenció a la Víctima de la Policia Municipal”. L’edil ha destacat “la valuosa labor d’aquest servei”, en el qual els agents s’encarreguen tant de la recollida de denúncies com de l’assessorament sobre els recursos existents a la ciutat, a més de realitzar posteriorment el seguiment telefònic dels casos i de l’acompanyament i protecció de les víctimes”.

Finalment, la regidora de Cs ha avançat que al novembre està previst organitzar també alguns actes o conferències relacionades amb aspectes vinculats amb aquest greu problema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa