MónTerrassa
Cs vol incrementar un 10% la plantilla de la Policia Municipal de Terrassa
  • CA
La regidora de Ciutadans Isabel Martínez
La regidora de Ciutadans Isabel Martínez | Cs Terrassa

!--akiadsense-->

La regidora del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, ha anunciat que la seva formació demanarà “un increment net del 10% de la plantilla d’agents de la Policia Municipal en 2021”. L’edil ha recordat que Terrassa té “un dèficit històric d’efectius” que la situen com la ciutat amb “la ràtio més baixa de tota la comarca del Vallès Occidental” i entre les més baixes dels 25 municipis més grans d’Espanya. Per això, Cs presentarà una Proposta de Resolució al ple reclamant que l’augment consisteixi en “places de nova creació”, al marge de les noves contractacions per cobrir jubilacions o els canvis de mobilitat interadministrativa.

Isabel Martínez ha assenyalat que la plantilla de la Policia Municipal de Terrassa era de 224 agents a principis de l’any passat, quan “hauria d’haver estat de 360 policies segons les ràtios aconsellades a Catalunya, i de 393 efectius segons les recomanacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Unió Europea”. La representant de Cs ha insistit que “la falta d’agents i patrulles pels caps de setmana és una queixa històrica dels sindicats locals de Policia“. Per aquesta raó, Cs demanarà “mesures efectives per millorar la seguretat de Terrassa i els recursos de la Policia Municipal”. Martínez ha explicat que “és un objectiu assumible econòmicament”, perquè aquest any s’ha suspès la Llei d’Estabilitat Pressupostària i s’elimina el límit a la taxa de reposició.

Finalment, Isabel Martínez ha advertit que Terrassa pateix les conseqüències “d’una sèrie d’ocurrències i anuncis de l’equip de govern a principis del mandat”, quan “l’anomenada Policia de Barri va quedar en res perquè els 26 suposats nous agents que havien de patrullar els barris amb un telèfon de contacte per als ciutadans en realitat van reemplaçar a 30 policies que havien marxat aquell any”. En aquest sentit, la regidora de Cs ha incidit que “no hi va haver reforç, ni ampliació ni eren nous”. Al contrari, Martínez ha criticat que “la Policia de Barri ja existia des de fa més de 30 anys a Terrassa, integrada per una cinquantena d’agents, però va ser precisament decisió de l’actual alcalde, Jordi Ballart (Tot per Terrassa) deixar aquest operatiu sota mínim quan era alcalde del PSC”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa