MónTerrassa
Cs vol encarregar una auditoria externa per saber la situació dels centres sanitaris de Terrassa
  • CA

Ciutadans portarà una proposta de resolució en el pròxim ple de gener per demanar a l’Ajuntament que s’encarregui un informe extern sobre els centres sanitaris de la ciutat. La formació municipal pretén saber “quins són els recursos existents per a atendre la població i les condicions de treball dels professionals sanitaris”. Cs considera que cal “disposar d’una imatge real i actualitzada de la nostra sanitat, ja afectada per un dèficit històric i estructural de personal sanitari i recursos, que s’han posat al límit durant aquest últim any”.

La regidora Isabel Martínez ha insistit que la iniciativa de Cs planteja que “el Consorci Sanitari de Terrassa, l’Hospital Sant Llàtzer i la Mútua de Terrassa, així com les entitats i plataformes locals vinculades amb la sanitat, participin i aportin recomanacions sobre les dades que hauria de recollir l’informe abans d’encarregar la seva redacció”. La responsable de Cs ha recordat la importància que tots els agents implicats col·laborin en l’encàrrec de l’informe perquè “és fonamental pal·liar l’abans possible la falta de personal sanitari i recursos dels nostres centres sanitaris” i “comptar amb la participació dels agents implicats que coneixen de primera mà la situació de la nostra sanitat”.

La regidora de Ciutadans ha aclarit que “l’informe ha de servir com a instrument de fiscalització i punt de partida des del qual exigir millores substancials dels recursos materials posats a la disposició dels centres sanitaris per a atendre la població i dels recursos humans que s’han de destinar a la nostra sanitat”. Martínez ha incidit en què “no es busca una simple auditoria, sinó una imatge real dels centres, la gestió del personal, les llistes d’espera, els llits disponibles, etc., per a poder vetllar per unes ràtios de personal adequades i unes infraestructures i espais dignes”, així com per a exigir a la Generalitat la seva responsabilitat i les solucions per a “atendre millor els ciutadans, contribuir a millorar els processos de diagnòstic i tractament de patologies i reduir les llistes d’espera tant de visites, com de proves i d’intervencions quirúrgiques”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa