MónTerrassa
Cs vol que l’Ajuntament es mulli en la sentència del 25% de castellà

Ciutadans Terrassa vol que l’Ajuntament de la capital del Vallès Occidental “rebutgi el decret que demana incomplir el 25% d’espanyol a les aules”. David Aguinaga ha criticat que “el mateix conseller Cambray hagi anunciat represàlies contra els professors que no compleixin amb l’estipulat en els projectes lingüístics”.

“L’Ajuntament ha de demanar a la Generalitat que doni compliment a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia”

“L’Ajuntament de Terrassa ha de demanar a la Generalitat que doni compliment a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per garantir l’educació bilingüe entre els estudiants de Terrassa”, així ho ha dit el regidor de Ciutadans (Cs) a la capital egarenca David Aguinaga.

Un dels tres membres taronges amb cadira a la sala de plens del Raval de Montserrat considera que “l’aprovació del Decret 6/2022 del Departament d’Educació és una via per a eludir el compliment de la sentència que obliga a impartir el 25% de les classes en català i espanyol”, la qual cosa atenta, segons el regidor taronja, “contra els drets de famílies i alumnes catalans”.

“El govern municipal no pot quedar-se al marge davant aquesta vulneració dels drets lingüístics”

Per aquest motiu, el partit liberal a la ciutat considera que “el govern municipal no pot quedar-se al marge davant aquesta vulneració dels drets lingüístics i de les sentències judicials” i ha apel·lat al fet que“tots els partits a la ciutat manifestin el seu rebuig al decret del Departament d’Educació”.

Lamenta que l’educació estigui “en mans de Cambray”

Aguinaga ha lamentat que “l’educació dels nostres fills estigui en mans de Cambray en el govern de la Generalitat i de Teresa Ciurana a Terrassa, dos polítics d’Esquerra Republicana de Catalunya que han demostrat àmpliament la seva voluntat de tractar l’espanyol com una llengua estrangera d’ús residual a Catalunya”.


Finalment, el regidor liberal ha demanat “que l’Ajuntament de Terrassa, a través de l’Oficina Municipal d’Escolarització, publiqui el projecte lingüístic dels centres escolars de la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix