MónTerrassa
Cs Terrassa vol més transparència en la contractació d’obres i serveis de l’Ajuntament
  • CA

El grup municipal Ciutadans defensarà en el Ple Municipal ordinari del mes d’octubre la proposta de reforçar la transparència en la contractació menor que realitzi l’Ajuntament de Terrassa. Javier González, portaveu del partit, ha declarat que “cal millorar l’accessibilitat i transparència dels procediments de contractació menor en tràmit, adjudicats i en futures licitacions”.

La formació taronja vol que els ciutadans puguin accedir “a un sol portal per a consultar aquesta informació” d’una forma clara, ja que el grup ha constatat que al portal de transparència no queda clar si es contrasten pressupostos de licitadors diferents. Per aquest motiu, reclama que l’Ajuntament afegeixi un detall on s’indiqui “si cada contractació concreta es tracta d’un procediment d’urgència o si s’han sol·licitat i recepcionat un mínim de tres pressupostos diferents per a la contractació”.

Per altra banda, Ciutadans presentarà una proposta per a facilitar l’obertura d’oficines bancàries i caixers automàtics a la ciutat “suprimint la taxa que es cobra per caixers d’entitats financeres” per tal d’afrontar una problemàtica que afecta especialment als tràmits de persones grans i estrangeres i oferir.

Els taronges també demanen al regidor d’Universitats que “faci pública una condemna sense pal·liatius de les agressions sofertes per estudiants de l’associació estudiantil S’ha Acabat! a la Universitat Autònoma de Barcelona”, ja que consideren que “l’Ajuntament no pot quedar al marge en uns atacs tan greus contra la llibertat d’expressió i reunió”.

En l’àmbit dels pressupostos 2022, Ciutadans vol implementar un pla de xoc contra la segregació escolar a Terrassa a partir d’un suport complementari als centres educatius que acullin alumnes amb necessitats educatives específiques per tal de fer front a les despeses de llibres de text, material didàctic, bata, sortides, activitats complementàries i altres serveis.

A més, el partit taronja proposa “incrementar significativament el número de bitllets del trenet de nadal repartits a les associacions” en una proposta que pretén dinamitzar el comerç local durant l’època de nadal.

Totes aquestes propostes se sumaran a la proposta ja anunciada pel partit al llarg d’aquest mes d’octubre per a “reforçar els compromisos contra el càncer de mama a partir de tres eixos claus: la prevenció, l’atenció medico-quirúrgica i la rehabilitació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa