El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat avui que “Ciutadans no participarà en cap acte institucional de la Diada”. González ha explicat que serà així perquè, malgrat l’actual situació de pandèmia arran de la covid-19, “la Diada segueix pensada com un dia de confrontació” on “els partits separatistes s’han apropiat d’aquesta festa organitzant actes que exclouen a més de la meitat de la societat”.

A més, ha mostrat el seu desacord amb què a Terrassa “l’alcalde tingui com a soci a ERC, un partit que va defensar en el seu moment trencar Catalunya de la resta d’Espanya de manera unilateral”. El portaveu de Cs ha apostat per la celebració d’una “Diada que sigui representativa de tots els catalans i que no estigui instrumentalitzada al servei d’una ideologia que busca la ruptura i la confrontació”. González ha assenyalat que “no és moment de divisions sinó de recordar les mesures de distància social i d’higiene que tots hem de respectar”. A parer seu, “seria un error impulsar grans concentracions en un moment de rebrots del coronavirus”.

El responsable de la formació taronja ha afegit que “no podem jugar amb la salut pública ni arriscar tot l’esforç que hem realitzat junts durant aquests mesos de confinament”. En aquest sentit, González ha conclòs que “no és el moment d’anteposar el procés a la salut pública”, i ha recordat que “des de Ciutadans sempre s’ha proposat com a festivitat de Catalunya la Diada de Sant Jordi”.

Nou comentari