MónTerrassa
Cs Terrassa satisfet per la revisió de la taxa de guals a més de 300 contribuents
  • CA
David Aguinaga
David Aguinaga | cs

!--akiadsense-->

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha anunciat avui que el consistori “farà un reajustament sobre la base de càlcul dels guals, una mesura que beneficiarà a més de 300 contribuents, gràcies a una iniciativa impulsada per la formació taronja·. Cs va denunciar que la pujada aplicada en les ordenances de 2019 era “massa brusca i injusta en alguns casos”, per la qual cosa s’ha decidit ara “corregir els desajustaments en el còmput de les amplàries de les voreres en carrers de plataforma única”. Aguinaga ha assenyalat que el seu grup s’abstindrà en l’aprovació de les ordenances del ple d’aquest mes perquè “malgrat algunes millores, hi ha mesures que ens semblen desajustades”.

David Aguinaga ha admès que les ordenances fiscals per a 2021 inclouen “mesures necessàries que contribuiran a pal·liar la crisi econòmica que la pandèmia de la Covid-19 està provocant en la ciutadania”, com la congelació d’impostos i taxes. No obstant això, el regidor de Cs ha recordat que s’ha prorrogat la suspensió de la taxa de terrasses de restauració, “una mesura positiva però que suposa un greuge comparatiu amb la resta d’establiments del sector que no poden tenir aquest servei”. Per això, Aguinaga ha criticat que en aquests casos el govern municipal no hagi planejat “una alternativa per a compensar als altres establiments com per exemple una major deducció en la taxa de residus”. En opinió d’Aguinaga, “és imprescindible que existeixi equitat en les mesures fiscals amb el conjunt dels contribuents”.

Tambeha destacat “la gran preocupació de molts ciutadans i comerciants davant l’actual situació de crisi per la pandèmia”. En aquest sentit, ha mostrat el total suport de la seva formació al sector de l’hostaleria i la restauració, les guarderies privades i molts petits establiments que “estan veient perillar seriosament la seva continuïtat per les dificultats econòmiques”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa