MónTerrassa
Cs Terrassa exigeix bilingüisme en les comunicacions electròniques dels CAP
  • CA
Inés Arrimadas i Carmen Ortuño | C’s

!--akiadsense-->

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Carmen Ortuño, ha reclamat al Govern de l’Estat que “garanteixi la cooficialitat del català i el castellà a Catalunya”. L’edil ha criticat que “en el nou servei de comunicació per internet i mòbil dels Centres d’Atenció Primària (CAP) del Consorci Sanitari de Terrassa no hi ha opció de bilingüisme”. Des d’aquest mes és possible demanar hora, consultar l’historial clínic o comunicar-se amb els professionals sanitaris per correu electrònic però “tant el full de consentiment per sol·licitar el servei, com la web o les instruccions que reben els usuaris solament es visualitzen en català sense possibilitat d’escollir la llengua de comunicació tal com contempla la llei”, ha explicat l’edil.

La formació taronja presentarà en Junta de Portaveus una moció instant tant al ministre de Sanitat, a la vicepresidenta del Govern com a la Generalitat a que “facin complir l’obligació d’atendre als usuaris en les dues llengües oficials”. El document també sol·licita “el compromís del consistori perquè no hi hagi discriminació i es preservin els drets lingüístics de tots els ciutadans”, ha afegit la regidora de Cs.

Carmen Ortuño ha apel·lat a més a la responsabilitat de l’equip de govern “amb la defensa dels drets lingüístics dels catalans i la cooficialitat del castellà i el català a Catalunya”. L’edil ha recordat que “cal tenir en compte la realitat social de la nostra ciutat”. Segons dades de l’enquesta municipal del baròmetre 2018 de Terrassa, la llengua més emprada a la ciutat és el castellà (41% com a únic idioma), mentre que un 34% usa el català habitualment i un 24% utilitza ambdues indistintament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa