MónTerrassa
C’s insta l’Ajuntament a incrementar “amb urgència” els pisos de lloguer social
  • CA

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha afirmat que “cal incrementar amb urgència el parc d’habitatges de lloguer social de la ciutat”. En una roda de premsa celebrada avui en el consistori, ha recordat que “la pujada dels preus en renda lliure entorn al 9% i l’escassa oferta de lloguer social” suposen “un greu problema per a molta gent ara a Terrassa”. Davant aquesta situació, Cs presentarà en el proper ple una moció que planteja mesures per “aconseguir que en 10 anys el parc d’habitatge de lloguer social, que ara ronda el 2%, es converteixi en un 15% del total del municipi, en un context de col·laboració-públic privada en lloc d’amb sancions que no afavoreixen l’objectiu social perseguit”, ha explicat Aguinaga.

David Aguinaga ha avançat que la proposta del seu partit passaria per “aprofitar fons europeus, sobretot del Banc Europeu d’Inversions, com a mesura d’emergència per comprar habitatges de promotors i bancs que s’han quedat sense ocupar en molts punts de Terrassa”. El regidor ha assegurat que “existeixen experiències similars, per exemple a Barcelona” que estan “ajudant a solucionar problemes”. A més, Aguinaga ha apuntat que, a més llarg termini, “l’Ajuntament ha d’actuar com a promotor, en col·laboració amb entitats privades, per construir nous pisos de lloguer social”. La iniciativa “preservaria sempre la titularitat pública dels terrenys i habitatges” i es duria a terme “a través de societats mixtes”, ha apuntat el responsable de Cs.

Per desenvolupar el projecte, el regidor ha plantejat que “el 50% de la recaptació municipal per les plusvàlues es destini a invertir en construcció de lloguer social“, a més dels fons de finançament europeus. L’objectiu per Cs seria que “mai el preu del lloguer superi el 30% dels ingressos de la unitat familiar”, ha afirmat Aguinaga. Les propostes de la moció de Cs preveuen “situar a Terrassa en la línia d’altres ciutats europees que estan aplicant mesures similars”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa