MónTerrassa
Cs Terrassa demana descomptes als pàrquings i zones blaves de la ciutat
  • CA

El grup municipal Ciutadans Terrassa (Cs Terrassa) presentarà al ple de febrer una Proposta de resolució per a la revitalització dels comerços mitjançant descomptes a parkings i zona blava. Javier González Delgado, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, i els regidors David Aguinaga Abad i Isabel Martínez Comas, d’acord amb el que estableixen els articles 57.4 i 73 del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Terrassa, presenten la proposta de resolució següent al Ple:

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

El comerç local significa l’equilibri econòmic i el benestar social als barris. Ha estat un dels sectors que més ha acusat la crisi del Covid-19. Aquesta crisi sanitària i crisi econòmica ha fet que la societat, ara més que mai, s’hagi adonat del que és necessari mantenir-lo actiu. Però només la conscienciació no és suficient i els Ajuntaments han de donar suport al petit negoci engegant campanyes amb la intenció de revitalitzar i dinamitzar el comerç local.

El comerç és un sector que presenta dificultats competitives creixents, com la caiguda del nombre d’establiments comercials; el desenvolupament progressiu de noves formes de venda (internet, outlet,…); o la dificultat d’aparcament gratuït en molts eixos comercials, cosa que deriva possibles clients a àrees comercials allunyades del comerç local de proximitat.

Això ens porta a plantejar la necessitat d’una sèrie d’estratègies de dinamització i accions dirigides a millorar l’activitat del comerç local de Terrassa.

A l’àmbit de l’aparcament cal recordar que al ple de l’Ajuntament de Terrassa del dia 22 de desembre de 2021, la regidora de Territori i Sostenibilitat en relació a descomptes als pàrquings va dir que “és fan descomptes, hem intentat i alguna cosa han fet més quant a descomptes per la gent, sobretot com diu vostè molt bé al centre”.

Després de preguntar per la concreció d’aquests descomptes, constatem que durant l’any 2021 es van oferir vals descompte per a comerç als pàrquings d’Egarvia. També es van oferir vals per a la restauració, però es va comptar únicament amb el Gremi d’Hosteleria, i les associacions de comerciants de Ca n’Anglada i del Centre. Campanyes es van durar fins al 31 de desembre i que no s’han renovat.

A Terrassa hi ha comerços a tota la ciutat, i pàrquings d’Egarvia només n’hi ha 6. Els pàrquings d’Egarvia poden oferir aparcament a un percentatge limitadíssim del comerç local de Terrassa. Això és en si mateix un greuge comparatiu: una sabateria de la plaça Progrés pot oferir 30′ d’aparcament gratuït als seus clients perquè l’ajuntament ho facilita, en canvi si és a una altra zona no hi ha ajuda perquè els clients puguin aparcar.

El que hi ha a moltes zones de la ciutat és zona blava. En alguna d’aquestes àrees se’ls va prometre a les associacions de comerciants, en implantar la zona blava, que s’establirien descomptes perquè els comerciants poguessin incentivar els clients. Això mai va passar.

El cost de 30′ de zona blava oscil·la entre els 0,35 € (zona 4-5 i 9) i els 0,60 € (zona 1 i 8). L’aplicació de descomptes a la zona blava, sumats a la renovació dels descomptes als pàrquings d’Egarvia, constitueix una campanya de revitalització i dinamització del comerç, que tindria els objectius següents:

  • Fomentar el consum al comerç local.
  • Donar suport al teixit empresarial afectat per la pandèmia Covid-19.
  • Conscienciar la població de la necessitat de col·laborar amb les empreses locals.
  • Facilitar la rotació dels vehicles a la zona comercial.

Evidentment els comerciants que vulguin facilitar descomptes als seus clients també han de suportar una part del cost de l’aparcament bonificat a pàrquings d’Egarvia o Zona Blava. La compra de paquets de vals descompte es podrà vincular a través de les associacions de comerciants existents a Terrassa, o els comerciants de manera directa.

Amb l’ànim d’incentivar realment el consum del comerç local garantint la rotació a les àrees d’aparcament regulat, proposem els següents,

ACORDS

PRIMER.- L’Ajuntament de Terrassa renovarà la campanya de vals descomptes als 6 pàrquings d’Egarvia, aplicant un 50% de descompte per a estacionaments de 30 minuts.

SEGON.- L’Ajuntament de Terrassa establirà una campanya de vals descomptes a les zones blaves de la ciutat, aplicant un 50% de descompte per a estacionaments de 30 minuts.

TERCER.- L’Ajuntament de Terrassa, de manera coordinada amb les associacions de comerciants, establirà la manera de vincular la compra de vals per part de les associacions per distribuir entre els comerços de les àrees comercials.

QUART.- L’Ajuntament de Terrassa, per a les àrees comercials on no hi ha associacions de comerciants establirà, mitjançant espai web i/o lloc físic, el procediment perquè els comerços en àrees de zona blava, o en àrea d’influència dels pàrquings de Egarvia, puguin fer la compra de vals descompte.

CINQUÈ.- L’Ajuntament de Terrassa, informarà d’aquests acords a les associacions de comerciants, i de manera coordinada aquestes, dissenyarà un pla de promoció de la campanya de vals de descompte per ajudar al comerç local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa