MónTerrassa
Cs Terrassa aposta per abandonar el debat sobre “públic o privat”
  • CA
x
Javi González, durant l’acte on ha explicat la seva visió dels serveis públics a la ciutat del futur | CIUTADANS TERRASSA

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha explicat la seva visió dels serveis públics a la ciutat del futur, en una taula rodona organitzada per l’Associació per l’Excel·lència dels Serveis Públics i l’Observatori dels Serveis Urbans (OSUR). González ha insistit que “més enllà dels models de gestió, la Terrassa del futur ha de centrar-se a oferir els millors serveis a una ciutadania cada vegada més exigent, i no a satisfer prejudicis ideològics”, perquè “a Terrassa hi ha exemples de serveis gestionats per l’ajuntament que funcionen bé com en l’àmbit educatiu i que funcionen malament com la neteja, i altres gestionats per empreses privades que funcionen bé com el transport i que funcionen malament com els menjadors escolars, per tant no és una qüestió de model sinó de garantir l’eficiència en la prestació dels serveis“.

Javier González ha apostat per “abandonar el debat sobre públic o privat en el passat i afrontar el futur prevalent la qualitat sense que la butxaca del contribuent es ressenti”. El portaveu ha recordat el cas del servei de gestió de neteja i recollida d’escombraries a la ciutat i el de l’aigua com a exemples de desorientació del govern del PSC: “La neteja és un dels serveis pitjor valorats pels usuaris tot i que s’ha incrementat el pressupost en aquests quatre anys i s’ha pujat la taxa. No és eficient i balafia els diners sense que millori la qualitat en absolut i sense que l’equip de govern faci res sobre aquest tema”, provocant fins i tot que, per primera vegada en la història del municipi, “tota l’oposició reprovés la gestió municipal del servei de neteja”en un ple extraordinari. En canvi, “curiosament s’ha canviat el model de gestió de l’aigua quan era un servei molt ben valorat pels usuaris sense cap mena de queixes”.

D’altra banda, González ha advertit que “serà un repte difícil dur a terme transformacions importants i estratègiques amb els mecanismes disponibles actualment”. No obstant això, l’edil ha avançat que “els polítics haurem de construir els escenaris estratègics del futur i afrontar qualsevol canvi amb les eines que tenim pensant a deu anys vista”. Finalment, el regidor ha concretat que en el futur “una administració com l’Ajuntament de Terrassa ha d’aspirar a ser motor del canvi per a la millora dels serveis públics en col·laboració amb el sector privat com succeeix en tota Europa. Aquesta col·laboració és imprescindible per a assumir reptes sobre innovació, organització, comunicació o urbanisme”. En la taula rodona també van participar Francisco Caamaño, exministre de Justícia (2009-2011) i l’enginyer de Camins, Ramiro Aurín.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa