MónTerrassa
Cs reclama més recursos per tornar a reobrir tots els CAP de Terrassa
  • CA
La regidora de Ciutadans, Isabel Martínez, davant de Mútua Terrassa
La regidora de Ciutadans, Isabel Martínez, davant de Mútua Terrassa | Cs

!--akiadsense-->

Ciutadans vol que la Generalitat “adopti mesures i destini els recursos econòmics i tècnics necessaris per a millorar la situació actual dels Centres d’Atenció Primària (CAPs) de la ciutat”, sobretot arran de la pandèmia de la Covid-19. I vol que l’Ajuntament de Terrassa ho reclami amb força. Així ho ha defensat la regidora del grup municipal de Cs, Isabel Martínez, en una proposta de resolució que entrarà en el pròxim ple municipal d’octubre. Una moció que, afirmen, “recull les queixes sindicals i de moviments socials per les dificultats dels professionals per a realitzar visites i consultes per la falta de personal, mitjans, sobrecàrrega laboral i les baixes retribucions”.

Martínez ha avançat que la proposta també “insta a la Generalitat a garantir un procediment àgil per a sol·licitar cita prèvia en els ambulatoris, sobretot per a les persones amb dificultats per a l’ús de mitjans informàtics i electrònics”. A més, planteja que l’Ajuntament, dins de les seves competències, “prengui les mesures necessàries per a millorar l’atenció als pacients en els ambulatoris, així com que habiliti els mitjans precisos perquè els col·lectius com la gent gran i els sectors més vulnerables tinguin un servei sanitari adequat”.

Més personal per als casos desatesos durant la Covid

La iniciativa també sol·licita al Govern que “garanteixi els professionals sanitaris necessaris en els CAPs per a atendre tant els casos de la Covid-19 com la resta de patologies i les necessitats dels ciutadans que van quedar desateses durant l’Estat d’Alarma i que es continuen veient relegades”, segons Martínez. En aquest sentit, la proposta recorda que “dels 309 metges de família que l’Institut Català de la Salut (ICS) havia de contractar després dels acords aconseguits en la vaga de 2018, només s’ha pogut incorporar un centenar”.

Martínez ha insistit que “és imprescindible reobrir els CAPs i consultes que han estat tancats totalment o parcialment des de la crisi de la Covid-19” i “planificar i gestionar les llistes d’espera per a proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques que es van retardar a causa de la pandèmia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa