MónTerrassa
Cs reclama al Gobierno mà dura contra tot símbol groc a l’Ajuntament
C's reclama al Gobierno mà dura contra tot símbol groc a la façana de l'Ajuntament
C’s reclama al Gobierno mà dura contra tot símbol groc a la façana de l’Ajuntament | C’s

!--akiadsense-->

El portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat que Cs ha presentat “un escrit davant la delegació del Govern a Catalunya contra els llaços grocs i les pancartes demanant llibertat per als polítics presos” penjades a l’edifici consistorial de la ciutat, entre altres 30 ajuntaments i institucions catalanes com la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages.

La petició, “basada en la nombrosa jurisprudència del TSJ basc contra cartells de presos d’ETA”, argumenta que són “pancartes i símbols partidistes” que suposen “una infracció dels principis d’objectivitat i neutralitat política que han de regir l’actuació de les administracions públiques”.

Javier González ha indicat que la col·locació d’aquests missatges a les seus consistorials implica que “els ajuntaments es converteixen en institucions al servei dels postulats independentistes de determinats grups polítics”. El requeriment exposa que qualificar de “presos polítics” a aquestes persones“busca distorsionar la realitat per convertir a dirigents polítics presos en ‘presos polítics'”, utilitzant com a “altaveu” la façana de la Casa Consistorial.

González ha afegit que a Terrassa “també hi ha simbologia en les dependències dels grups municipals independentistes que donen a la façana de l’ajuntament” i ha recordat que “la façana s’il·lumina de groc totes les nits gràcies a la complicitat del PSC i Comuns”.

La reclamació de Cs adverteix que la permanència d’aquestes pancartes o símbols partidistes“pressuposa l’assumpció i responsabilitat del consistori”. “En la jurisprudència aportada per Ciutadans, les sentències basques són clares que els ajuntaments denunciats infringien els principis de neutralitat política i d’objectivitat al servei de l’interès de tots els veïns”, ha destacat el portaveu de Cs. “A més, la jurisprudència al·ludeix al fet que en tots els casos hi havia falta d’acord municipal entre tots els partits representats”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jose Antonia a maig 29, 2018 | 13:14
    Jose Antonia maig 29, 2018 | 13:14
    Pues ya hera ora
  2. Icona del comentari de: Joan a maig 29, 2018 | 20:47
    Joan maig 29, 2018 | 20:47
    Els de Cs amb la mà dura ja saben que poden fer-se

Nou comentari

Comparteix