MónTerrassa
Cs proposa un programa de detecció precoç per aturar l’abandonament escolar
  • CA

La candidata local de Ciutadans, Isabel Martínez, ha proposat que la Generalitat creï “un programa per a la detecció precoç de joves en risc d’abandonar l’educació escolar i per al seguiment d’aquells casos que no han acabat l’ESO”. Martínez ha dit que “a Terrassa l’abandonament escolar se situa al voltant del 16,3% i a Catalunya arriba al 19%, una xifra que supera àmpliament la mitjana d’Espanya”. La candidata de Cs ha explicat que el programa hauria d'”informar tant als pares com als professors” i facilitar “una avaluació de diagnòstic d’aquests alumnes en risc d’abandonar la seva educació escolar per a identificar aquelles pràctiques efectives que permetin frenar aquesta tendència”.

Isabel Martínez ha assenyalat que Terrassa compta amb el programa Jove decideix, que posa en contacte a joves que estan a punt d’abandonar l’educació secundària amb el departament de Foment. “Des de Ciutadans volem que la Generalitat impulsi un programa que augmenti el nombre de professionals i professors especialitzats en l’atenció a la diversitat, sobretot en els centres d’alta complexitat”.

Segons la candidata 10 per Barcelona, també cal “potenciar la formació professional, i especialment en els àmbits industrials”. Martínez ha explicat que “hi ha un dèficit de cicles enfocats a algunes demandes industrials, en oficis com per exemple fresadores, torners o rectificadors de peces. Ens consta que la patronal Cecot ha hagut de recórrer a fora de Terrassa i fins i tot d’Espanya per a trobar treballadors d’aquestes especialitats”. Isabel Martínez ha afirmat que “hi ha una alta demanda que no s’està cobrint amb els joves que busquen oportunitats”, tot i que “són unes primeres ocupacions en els quals la retribució a vegades aconsegueix els 1.200 euros”. La candidata ha apostat per “una major col·laboració entre el sector industrial i tots aquests joves que estan en cicles formatius”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa