MónTerrassa
Cs pressiona perquè a Terrassa el 25% de les classes es facin en castellà
  • CA

L’agrupació municipal Ciutadans portarà en el ple municipal de setembre una proposta de resolució demanant a l’Ajuntament de Terrassa un posicionament sobre la resolució del TSJC respecte a la presència del castellà a les escoles públiques de Catalunya. La formació taronja considera que l’administració pública, en tenir competències derivades en matèria educativa, és la responsable de traslladar a totes les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA i AMPA) la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la qual s’insta a impartir almenys un 25% dels continguts educatius en llengua espanyola.

Per la regidora Isabel Martínez, “el paper de la llengua espanyola a les escoles ha de ser el d’una llengua oficial a Catalunya i en cap cas ha de ser tractada en qualitat de llengua estrangera, sinó que ha de ser una llengua vehicular”. I en aquest sentit, defensarà la moció davant del ple municipal el pròxim 24 de setembre. L’agrupació considera que si és l’Ajuntament qui força als centres educatius a complir amb el 25%, “es donarà compliment a la resolució judicial sense necessitat que les famílies hagin d’exigir-ho per via legal”. “L’Ajuntament no en pot restar al marge”, diuen.

Peatges i Mercat de la Independència

No és l’única proposta de resolució que Ciutadans portarà al plenari de l’Ajuntament de Terrassa. Martínez també ha explicat que la seva formació demanarà al govern espanyol que “no instauri el cobrament en autovies i autopistes després de la seva liberalització” i que, d’aquesta manera, “no es gravi als ciutadans espanyols amb nous impostos que empitjorin la crisi econòmica que estem vivint”. A més, la formació liberal també proposarà a l’Ajuntament que “en el context de les futures obres de restauració de les façanes del Mercat de la Independència es realitzin les gestions que siguin necessàries per restaurar la placa commemorativa de la façana principal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa