MónTerrassa
Cs porta al ple un programa per detectar trastorns de Conducta Alimentària a Terrassa
  • CA

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, ha anunciat que la seva formació impulsarà l’elaboració d’un programa específic per a la detecció i intervenció precoç dels Trastorns de Conducta Alimentària a Terrassa en el ple municipal ordinari del mes de juny. L’edil de Ciutadans ha exposat que “els Trastorns de Conducta Alimentària no coneixen d’edat o gènere”, però ha posat de manifest que les estadístiques “mostren que la gran majoria dels casos es presenten en adolescents i adults joves i en la seva majoria afecta en major mesura a les dones que als homes”.

Martínez ha explicat que “la tendència ha estat creixent en els últims anys i durant el confinament domiciliari el creixement s’ha tornat exponencial” i ha advocat per impulsar “una solució integral a un problema que afecta molts joves, focalitzant esforços en la prevenció, el diagnòstic i la cura en edats primerenques”. Per això, el Grup Municipal taronja proposa elaborar una campanya informativa dirigida als joves de la ciutat, un estudi periòdic per a determinar la incidència dels Trastorns de Conducta Alimentària a Terrassa i un augment dels recursos destinats a l’Hospital de Dia de Trastorns d’Alimentació situat a la Mútua de Terrassa.

D’altra banda, Ciutadans proposa obrir un diàleg entre l’Ajuntament i els esplais per a “avaluar la viabilitat de reassignar el servei d’acompanyament socioeducatiu per a adolescents i joves de Terrassa, Districte Jove, entre els esplais de la ciutat”. D’aquesta manera, tal com ha exposat Martínez, aquests “podran beneficiar-se de l’experiència dels treballadors socials i reforçar la solidesa econòmica dels esplais que arrosseguen problemes crònics d’infrafinançamient”.

Aquestes dues propostes se sumen a unes altres quatre que el partit ha anunciat en el marc del ple del mes de juny, entre les quals cal destacar la celebració de les festes majors dels barris aquest 2021, la instal·lació d’una pantalla gegant per a seguir a la Selecció Espanyola en el marc de l’Eurocopa i de Terrassa ciutat europea de l’esport, la creació d’un distintiu ambiental per a l’hostaleria i restauració en l’ús de l’aigua i el rebuig als indults dels polítics condemnats per sedició i malversació de fons públics en el marc del “procés independentista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa