MónTerrassa
Cs vol un parc de seguretat vial per a usuaris del patinet i la bicicleta

Ciutadans vol crear un parc de seguretat vial per a usuaris del patinet i la bicicleta. La formació taronja presentarà aquesta proposta de resolució en el pròxim ple municipal del mes de desembre a l’Ajuntament de Terrassa. Es tractaria d’instal·lar un circuit adaptat per a formar els joves que han adquirit un vehicle de mobilitat personal o una bicicleta, i que volen circular per a la ciutat d’una manera segura per a ells i per a la resta de ciutadans.

La regidora i alcaldable per a Ciutadans, Isabel Martínez, ha exposat que la finalitat d’aquest parc de seguretat vial és “garantir un coneixement i respecte de les normes que assegurar una convivència harmònica entre tots els usuaris de la via pública”. Per aquest motiu, consideren que aquest equipament, tal com ha remarcat Martínez, hauria d’anar destinat principalment a infants i joves i es podria fer a través dels mateixos centres educatius i instituts. També estaria obert a altres usuaris potencials de vehicles de mobilitat personal.

No és l’única proposta que Cs ha plantejat respecte a la mobilitat. L’agrupació municipal aposta per finalitzar el nou pla local de seguretat en el primer trimestre de l’any vinent, i així ho exposarà al govern. A més, també proposa “estudiar la possibilitat d’instal·lar carrils d’ús preferent de vehicles de mobilitat personal al Parc de Vallparadís per harmonitzar la convivència en un dels principals eixos de la ciutat”. 

Equips sencers de futbol que canvien de mans

No és l’única proposta de resolució que Ciutadans presentarà al ple municipal. Isabel Martínez ha manifestat que també es farà una moció per impedir fitxatges d’equips sencers de futbol entre clubs. Aquesta és “una pràctica reiterada que suposa perjudicis tant a clubs com a nens que practiquen aquest esport”, ha recordat la regidora taronja. Martínez també ha afegit que els principals perjudicats són els clubs en veure com una de les seves línies formatives pot desaparèixer de la nit al dia i els infants, que han de veure l’esport com un lloc on créixer personalment en convivència amb altres nens. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa