MónTerrassa
Cs vol més llums de Nadal repartits als barris i major participació veïnal

Ciutadans vol que els llums de Nadal arribin més a tots els barris de Terrassa i que ho facin de la mà de participació veïnal. Aquesta és la proposta de resolució que la formació taronja presentarà en el pròxim ple municipal del mes de gener a l’Ajuntament de Terrassa. “Barris sencers només han tingut un sol element d’il·luminació per a les festes nadalenques”, i posen com exemple Can Tusell, Can Guanteres, Sant Llorenç, Can Boada, La Cogullada, Can Jofresa o Torre-sana. Una distribució que no consideren justa.

El problema, segons diuen, radica en què en els darrers contractes de servei d’il·lumninació ornamental de Nadal ha “desaparegut” de l’informe de concurs la necessitat “de crear una estètica de ciutat que reforci la identificació popular amb les tradicions de Nadal”. Aquest fet consideren que és clau per entendre perquè en algunes zones no s’han tingut en compte o els llums han estat molt escassos. I creuen que això s’ha de corregit de cara a l’any vinent. I s’ha de fer ja. Subratllen que malgrat que el pressupost dels llums ha passat dels 82 mil euros del 2019 als 191 mil euros de 2022, això no s’ha reflectit en els barris. “La proporció de 60-40 entre centre i barris s’ha anat reduint en els darrers anys.

Arrenca el Nadal a Terrassa amb l’encesa de llums | Ramón Navarro

Més enllà d’incentivar el comerç

A més, aposten perquè tornin a donar-se protagonisme les entitats comercials dins del comitè tècnic que decideix l’ornamentació, ja que una de les finalitats dels llums de Nadal és, justament, “la dinamització comercial i la incentivació al consum en el comerç local”. Tampoc és que hi estiguin plenament d’acord en aquest enfocament. Creuen que no s’hauria de cenyir únicament a la dinamització del comerç, sinó que s’hauria d’obrir a les entitats veïnals i fer una aposta més ferma per elements més populars i tradicionals.

“L’ornamentació nadalenca té un gran component emocional. L’encesa de llums anuncia l’inici d’un període d’especial emoció per a les persones i les famílies”, diuen i per això és important que tota la ciutat s’hi senti representada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa