La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez
La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez | cedida

!--akiadsense-->

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, ha explicat que la seva formació demanarà al consistori que “condemni l’agressió vandàlica i l’atac a la llibertat d’expressió perpetrat contra el col·lectiu S’ha acabat! la setmana passada a la Universitat Autònoma de Barcelona”. L’edil ha qualificat de “molt greus els incidents, que es van produir durant una carpa informativa en defensa de la Constitució i que va afectar diversos estudiants de Terrassa”, i ha instat al rectorat de la UAB que “obri una investigació per a delimitar les responsabilitats dels autors dels fets i actuï en conseqüència”. La iniciativa es debatrà en la pròxima Junta de Portaveus, encara que Martínez ha avançat que “creiem que és prou important perquè l’administració es posicioni i es presentarà com a Proposta de Resolució al ple si no prospera en primera instància”.

Isabel Martínez ha afegit que el document també reclama que “l’Ajuntament mostri la seva solidaritat amb aquest col·lectiu i amb els treballadors de l’empresa de seguretat que també van ser agredits en la plaça Cívica de la UAB”. La regidora ha dit que “en un país democràtic, la llibertat d’expressió i d’opinió, la pluralitat i el contrast de les idees són necessàries i fonamentals per a preservar els drets de la societat”, raó per la qual en la seva opinió és inadmissible que “joves suposadament d’un sindicat estudiantil nacionalista pretenguessin imposar la seva visió insultant, tirant objectes i ous i agredint als estudiants de la carpa, que finalment van haver de suspendre l’acte i abandonar el lloc sota protecció”.

La proposta impulsada pel Grup Municipal de Cs també planteja traslladar l’acord tant al rectorat com al col·lectiu S’ha acabat! Joves en Defensa de la Constitució, com al sindicat de l’empresa de seguretat afectada.

Nou comentari